avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcarea clausei de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcarea clausei de confidentialitate

Se poate stipula in cim ca incalcarea clauzei de confidentialitate din partea angajatului sa atraga desfacerea imediata a contractului de munca ? Este legala o asemenea clauza? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: clls , utilizator 22:24, 26 Septembrie 2012
Atunci cand un salariat incalca aceasta clauze de confidentialitate este obligat la plata de daune-interese. In plus, pentru ca o astfel de clauza sa fie valabila trebuie precizate, in mod expres, informatiile care sunt considerate confidentiale.
Asa ceva nu se poate prevede in c.i.m. ... cel mult se poate insera faptul ca incalcarea clauzei de confidentialitate atrage raspunderea disciplinara a salariatului .
Bun, plata unor daune-interese....Dar poate fi si un motiv de incetare de drept a cim? Si plata despagubirilor se poate cuantifica in mod expres in cim, spre exemplu ca procent din salariul primit de angajat de-a lungul desfasurarii cim? multumesc
Adica imi spuneti ca angajatul care incalca clauza de confidentialitate - a salariului, in cazul care ma intereseaza pe mine- nu este pasibil decat de o 'mustrare'???
Depinde de ce este prevazut in reg.intern al angajatorului, in acest sens ... sanctionarea unui salariat trebuie sa urmeze procedura stabilita in Codul muncii , altfel sanctiunea este lovita de nulitate absoluta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! nerespectarea clauzei de confidentialitate poate atrage ... anabuzescu anabuzescu Buna ziua! Nerespectarea clauzei de confidentialitate poate atrage dupa sine incetarea CIM? este abuziva o astfel de mentiune in CIM/fisa postului? sau este ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate beatrice culda beatrice culda Buna ziua, Odata cu inserarea in CiM a clauzei de confidentialitate sunt necesare si eventuale compensatii (indemnizatii) pentru obligatia respectarii ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate ginutz_a ginutz_a Ce valoare are o clauza de confidentialitate intr-un contract? este recunoscuta de legislatia romana? daca este incalcata, care sunt sanctiunile? (vezi toată discuția)