avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Nerespectarea clauzei de confidentialitate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Nerespectarea clauzei de confidentialitate poate atrage ...

Buna ziua! Nerespectarea clauzei de confidentialitate poate atrage dupa sine incetarea CIM? este abuziva o astfel de mentiune in CIM/fisa postului? sau este mai bine sa se mentioneze ca este abatere disciplara grava si poate atrage dupa sine incetarea CIM?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 13 Mai 2023
Nerespectarea unei clauze de confidențialitate reprezintă motiv de încetare a oricărui contract de muncă. Potrivit legii, concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului. Așadar, dacă salariatul nu respectă clauza de confidențialitate poate fi dat afară (încetează contractul). Rețineți că respectivul contract nu încetează de drept!!!
Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese.
Reprezinta motiv de incetare CIM si se poate dispune ca sanctiune dar doar in urma unei cercetari disciplinare prealabile . Corect? Asta doriti sa spuneti ca nu inceteaza de drept.
Da
Nu contituie motiv de incetare a c.i.m., decat daca in Reg. Intern fapta este mentionata ca si abatere disciplinara, iar in urma cercetarii disciplinare se va decide desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea clausei de confidentialitate clls clls Se poate stipula in cim ca incalcarea clauzei de confidentialitate din partea angajatului sa atraga desfacerea imediata a contractului de munca ? Este legala o ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim anonim001 anonim001 Mi s-a suspendat CIM in urma cercetarii disciplinare , pentru incalcarea regulamentului intern al societatii. In acesta situatie pot sa imi mai depun demisia ... (vezi toată discuția)
Regulament ordine interioara - fapta penala? ContSters173568 ContSters173568 Cu scuzele de rigiare pentru deranj, va prezint urmatoarea situatie care este dpmdv relativ delicata. 1. Ma aflu in mijlocul unui conflict de munca. Eu am ... (vezi toată discuția)