avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de confidentialitate

Buna ziua,

Odata cu inserarea in CiM a clauzei de confidentialitate sunt necesare si eventuale compensatii (indemnizatii) pentru obligatia respectarii acesteia de catre angajat ? va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 14 Februarie 2012
Deşi Codul muncii reglementează numai clauza de confidenţialitate în favoarea angajatorului, nu există nici un impediment împotriva inserării unei astfel de clauze în favoarea salariatului, clauză care să privească oferirea de compensatii salariatului pentru respectarea acesteia.
multumesc tare mult..... inteleg ca nu atrage in mod obligatoriu si acordarea unor compensatii, stimulente, etc. Insa incalcarea acesteia, sub incidenta carui act normativ o putem incadra pentru a fi sanctionabila ?
Semnarea unei astfel de clauze nu atrage si acordarea unor compensatii ... incalcarea acestei obligatii poate fi inserata in actul aditional.
Nerespectarea clauzei de confidentialitate de către oricare dintre părţi atrage obligarea partii în culpă la plata de daune-interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea clausei de confidentialitate clls clls Se poate stipula in cim ca incalcarea clauzei de confidentialitate din partea angajatului sa atraga desfacerea imediata a contractului de munca ? Este legala o ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate se plateste separat de angajatori? ... Andi Arcanu Andi Arcanu Clauza de confidentialitate se plateste separat de angajatori? Care este quantumul acesteia? Orice alte detalii sunt binevenite. (vezi toată discuția)
Acord de fidelitate alina_f_c alina_f_c atunci cand m-am angajat, dupa ce mi s-a incheiat CIM, angajatorul m-a pus sa semnez un Acord de fidelitate, :sorry:in care sunt mentionate cateva clauze de ... (vezi toată discuția)