avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de confidentialitate se plateste separat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de confidentialitate se plateste separat de angajatori? ...

Clauza de confidentialitate se plateste separat de angajatori? Care este quantumul acesteia? Orice alte detalii sunt binevenite.
Cel mai recent răspuns: Andi Arcanu , utilizator 08:52, 25 Mai 2021
Cuantumul indemnizatiei/sporului de confidentialitate se stabileste prin c.i.m. / c.c.m. aplicabil sau reg.intern.
In cazul in care clauza de confidențialitate nu este nici plătită, nici stipulata in c.i.m, în acte adiționale, în c.cm, acordul de confidențialitate este nul?
Ținând cont de Decizia de admitere: HP nr. 19/2019, a ICCJ publicată în Monitorul Oficial nr. 573 din 12 iulie 2019: care stipulează ”În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 10, art. 38, art. 57, art. 134 alin. (1) și art. 254 alin. (3) și (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, stipularea clauzei penale în contractul individual de muncă sau într-un act adițional al acestuia, prin care este evaluată paguba produsă angajatorului de salariat din vina și în legătură cu munca sa, este interzisă și este sancționată cu nulitatea clauzei astfel negociate.” acordul de confidențialitate care conține o astfel de clauză penală mai este valabil?
In cazul in care clauza de confidențialitate nu este nici plătită, acordul de confidențialitate nu este nul.

Nerespectarea clauzei de confidentialitate de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese.
Plata de daune interese pentru acordurile de confidențialitate poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie? (art. 254 CM) De asemenea, ținând cont de HP nr. 19/2019, a ICCJ publicată în Monitorul Oficial nr. 573, stipularea unei sume (să zicem de 5.000 de euro) pentru fiecare încălcare a clauzei/ acordului de confidențialitate direct în acord sau în actul adițional este interzisă sub sancțiunea nulității clauzei?
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Andi Arcanu, utilizator
Plata de către cine, angajatorul sau salariat?

Alte discuții în legătură

Clauza la contractul individual de munca AntoniaDindar AntoniaDindar Buna seara, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie. M am angajat ca debutant intr o clinica medicala si la semnarea contractului de munca m au pus sa ... (vezi toată discuția)
Incalcarea clausei de confidentialitate clls clls Se poate stipula in cim ca incalcarea clauzei de confidentialitate din partea angajatului sa atraga desfacerea imediata a contractului de munca ? Este legala o ... (vezi toată discuția)
Demisie cu clauza Djsmiley90 Djsmiley90 Daca am venit calificat la o firma și ei apoi m-au autorizat și mi-au pus o clauză de reziliere de 100 mil pe 2 ani..cum pot sa îmi dau demisia fara să ... (vezi toată discuția)