avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale hotarare asociat unic dizolvare art 235 fara lichidator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

hotarare asociat unic dizolvare art 235 fara lichidator

Un SRL cu asociat unic decide dizolvarea concomitent cu lichidarea, conform art. 235 din L31/1990 , fara lichidator.
Active: un mijloc de transport
Datorii: suma datorata asociatului unic conform contractului de imprumut.
Trebuie sa mentionez in hotararea de dizolvare ca asociatul unic nu are pretentii de restituire a banilor ca si creditor si ca mijlocul de transport sa-i revina prin impartirea activelor?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:42, 11 Septembrie 2012
Puteti trece in hotarare faptul ca asociatul unic renunta la debit. Daca societatea nu are creditori bunurile din patrimoniul societatii ii revin asocietaului unic in urma lichidarii societatii.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de firma alexaama alexaama Am o societate comerciala cu raspundere limitate, in care sunt singurul asociat. Pe firma am cumparat o masina. In prezent firma este suspendata. Nu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare Petre Enache Petre Enache Buna ziua, stimati colegi consultanti:...cum sa fie o decizie a asociatului unic care doreste sa dizolve si sa lichideze un SRL fara activitate, fara activ si ... (vezi toată discuția)