avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna seara.Am o problema foarte grava,cred.
Sunt functionar economic,adica am fost pana azi la ora 4.30 cand m-a chemat directorul in biroul lui si mi-a zis ca de maine sa nu ma mai prezint la servici.
Pur si simplu. L-am intrebat care este motivul si a sustinut ca patronul(italian) a zis "la timpuri noi,oameni noi' .Asta a fost tot.Ce sa fac? As dori tare mult sa-mi recomandati un avocat specializat pe legislatia muncii.Mentionez ca dosarul meu este curat.
Va mutumesc
Cel mai recent răspuns: denadai , utilizator 13:47, 12 Septembrie 2012
deocamdata ar fi indicat sa solicitati o hartie in baza careia sunteti dat afara. In functie de ce scrie pe hartie puteti face o sesizare la ITM sau eventual sa intentati proces pentru concediere ilegala. Dar intai trebuie sa aflati temeiul legal pt care sunteti dat afara.
Parerea mea este sa va prezentati la serviciu pana va va fi inmanata decizia de concediere. Acela este actul ce va putea fi contestat in instanta. La momentul de fata inteleg ca nu au un motiv real de concediere asa ca nu le dati motive prin neprezentarea nejustificata la serviciu
Nu are nicio relevanta faptul ca ”dosarul dvs este curat” , decizia de concediere apartine angajtorului chiar daca nu are motive obiective pentru a va concedia.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a dvs angajatorul este obligat sa va elibereze o copie a deciziei de incetare a raportului de munca.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
In acest sens, depuneti o sesizare la ITM.

De la data comunicarii deciziei de incetare aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a formula contestatie la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.

Multumes pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de timp in care se comunica decizia de incetare a contractului de munca dupa preaviz iulia1988 iulia1988 Am si eu o problema.Pe data de 3 sept mi s-a incheiat contractul de munca in urma inchiderii magazinului unde lucrez.Am stat in preaviz 20 zile si totusi ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea angajatorului alexlipo88 alexlipo88 Buna seara, Am o problema la locul de munca, am fost in concediu medical 5 zile, acordat de catre medicul de familie,am anuntat angajatorul inca din prima zi ... (vezi toată discuția)
Preaviz Lary_13 Lary_13 Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 ... (vezi toată discuția)