avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz in cazul demisiei.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz in cazul demisiei.

Buna ziua,

In cazul in care mi-am depus demisia si mai am zile de concediu neefectuate, si as dori sa imi iau concediu in perioada de preaviz, acest preaviz se prelungeste cu numarul de zile de concediu pe care mi le iau?
As dori in cazul in care acest preaviz nu se prelungeste, sa ma ajutati si cu un articol din codul muncii.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 12 Septembrie 2012
Puteti sa va luati concediu in perioada de preaviz, in baza cererii dvs. si a aprobarii ei de catre angajator, deoarece pe durata preavizului CIM continua sa-si produca efectele (art. 81 alin 5 Codul muncii), dar preavizul nu se prelungeste , caci la data expirarii termenului de preaviz, contractul individual de munca inceteaza (art.81, alin (7) Codul muncii), iar dvs. nu mai beneficiati de drepturile unui salariat.
Dupa incetarea CIM, daca mai raman zile de CO neefectuate, acestea vor fi platite.
CO nu prelungeste durata preavizului , astfel incat CO si preavizul se pot suprapune in aceeasi perioada .. potrivit art.146 alin.4 C.mun., zilele de CO neefectuat se compenseaza in bani la incetarea raportului de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua ! As dori sa stiu daca in cazul depunerii demisiei, am dreptul la concediul de odihna aferent anului in curs? Va ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Inaintarea demisiei si perioada de aviz in timpul concediului ionutviorel ionutviorel M-am angajat de aproximativ 4 luni , am contract pe o perioada nedeterminata. In perioada 17.10.2016 - 30 .10.2016 sunt in concediu .. este posibil ca la ... (vezi toată discuția)