avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Masterele profesionale sunt de reconversie?Dau dreptul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Masterele profesionale sunt de reconversie?Dau dreptul de a profesa intr-o noua specializare??

Sunt inginer. Un master profesional (,managemet in comert) imi da dreptul sa predau conform centralizatorului pe catedra de "economic, administrativ, posta"?

Din site-ul universitatatii eu asa am inteles.
[ link extern ]

In centralizator scrie:

Notă. La specializările de mai sus se adaugă:

(1) Toate specializările similare absolvite înainte de 1993;
(2) Studiile postuniversitare (aprofundate, academice, de specializare) cu durata de cel puţin un an şi jumătate, aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care dau dreptul de a profesa într-o nouă specializare – similară uneia dintre cele nominalizate mai sus şi programele de conversie profesională pentru dobândirea unei noi specializări şi/sau ocuparea de noi funcţii didactice, în conformitate cu prevederile art. 244 alin. (5) lit. d) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioar

Teoretic, avand in vedere ca am licenta si ca studiez la master disciplinele generale, comune pe domenii si disciplinele specializarii (ceea ce nu au acoperit stiintele ingineresti), ar insemna ca dobandesc o noua specializare,.....deci este reconversie profesionala???
Sau imi trebuie Bologna I. ?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
Samoma, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:04, 14 Septembrie 2012
Trebuie sa va echivaleze comisia. Da, aveti dreptul sa predati in domeniul specializarii dobandite prin masterat. Consultati centralizatorul disciplinelor si, daca acolo scrie ca se incadreaza, atunci asa e. Nu intotdeauna ce zice universitatea se regaseste in actele MEC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedreptate in sistemul de invatamant cicerone_chelmu cicerone_chelmu Buna ziua. Sunt un cadru didactic titular la o scoala speciala, pe o catedra de psihopedagogie speciala si ma confrunt cu urmatoarea problema. -sunt absolvent ... (vezi toată discuția)
Profesor psihopedagogie speciala catone catone Sunt profesor titular in invatamatul special,pe o catedra de pshihopedagogie speciala.Am urmatoarele studii: - facultatea de matematica, specializarea ... (vezi toată discuția)
Restrangere activitate invatamat cristeaion cristeaion In comuna sunt 10 invatatori . Un post se va desfiinta din motive de copii sub normativ .In comuna nu este disponibil niciun post de invatator iar cel in cauza ... (vezi toată discuția)