Buna ziua .Ma aflu la a treia infatisare intr-un proces de divort cu minor.Deja ma aflu in calitatea de parata ptr ca sotul a intentat divortul chiar daca el s-a indragostit:D si a plecat de acasa...El doreste custodie comuna iar eu nu cred ca o merita intru cat de aproape un an de cand a plecat a vazut copilul de 2 ori la gradinita si trei zile consecutiv in vara asta(dupa ne mai avand timp de copil),trec luni de zile fara ca sa sune sa intrebe ce face copilul;nu se intereseaza ce imbraca,ce mananca,cum se distreaza copilul,i-a trimis 1000 de lei ptr inceputul scolii in banca-chiar daca locuim in acelasi oras-ptr ca a vrut dovada faptului ca i-a trimis bani::hammer:...
Ce ma sfatuiti sa fac?
VA MULTUMESC!
Copilul are nevoie si de mama si de tata chiar daca ei sunt divortati.
Poate ca in acest moment asa pare ca el nu merita dar in fata copilului este o viata, si de multe ori viata iti dovedeste ca o ura si o incrancenare este o pierdere de timp.
Copilul creste si va judeca comportamentul fiecarui parinte prin ceea ce simte, a interzice tatalui sa isi vada copilul se transforma in idealizarea figurii acestuia si il victimizeaza inutil, fara a avea posibilitatea de a face comparatie intre modul in care se comporta ambii parinti.
O custodie comuna este mult mai eficienta si elimina posibilitatea ca fostul sot sa actioneze si el sensibilizand copilul cu expresii gen: " mama ta nu m-a lasat......."
art 397. Dupa divort, autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti, afara de cazul in care instanta decide altfel.
Art. 398
(1) Daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.
(2) Celalalt parinte pastreaza dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului, precum si dreptul de a consimti la adoptia acestuia.
Nu cred ca aveti motive intemeiate din cauza carora instanta sa decida sa exercitati singura autoritatea parinteasca..daca mai vine si cu dovada ca a trimis copilului 1000 lei..:),ambii parinti vor exercita autoritatea parinteasca.
Aveti motive intemeiate sa cereti incredintarea unica. Neglijarea minorului este o incalcare grava a drepturilor sale, precum si a responsabilitatii de tata. Puteti invoca si abandonul de familie.
Nu are nimic de-a face programul de vizita si contactul copilului cu tatal cu autoritatea parinteasca. Autoritatea parinteasca comuna nu se justifica acolo unde nu exista comunicare. Va va determina sa alergati dupa semnaturi si sa cereti voie tatalui ori de cate ori copilul are de mers in strainatate, chiar si cu scoala. Semnaturile fac diferenta, ori acolo unde nu exista cooperare, exista adeseori sicane.
Cu un avocat bun, aveti motive intemeiate sa cereti autoritatea parinteasca unica.
Copil infiat
cristi2773
daca doi soti sunt deacord sa divorteze,tinand cont ca copilul are doi ani si a fost anfiat doar de 1,3ani,ce se va antampla cu el,il va lua Protectia ... (vezi toată discuția)
Custodie
oana_veciunca
am un copil de 5 luni , nu mai sunt cu tatal acestuia, nu am fost nici casatoriti iar acuma l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru custodie....la ... (vezi toată discuția)