avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil infiat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil infiat

daca doi soti sunt deacord sa divorteze,tinand cont ca copilul are doi ani si a fost anfiat doar de 1,3ani,ce se va antampla cu el,il va lua Protectia Copilului sau va ramane la unul din parinti?
Cel mai recent răspuns: cristi2773 , utilizator 21:39, 16 Iulie 2012
Instanţa va decide la care dintre părinţi va fi domiciliul copilului, iar autoritatea părintească se va exercita în comun, de ambii părinţi, ca regulă, deci va exista o custodie comună, dacă nu cumva va considera că o custodie comună nu ar fi în interesul minorului. Dacă va găsi că este întemeiat ,atunci va acorda custodia doar mamei sau tatălui.
Copilul adoptat este asimilat unui copil natural, astfel că acesta nu poate fi încredinţat statului, iar divorţul nu este , în acest caz, un motiv de nulitate saau desfacere a adopţiei.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Va multumesc mult pentru explicatia pe care mi-ati oferito.Nici nu stiti cat de mukt ma ajuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)
Cum pot castiga custodia copilului? rozemari rozemari Buna ziua .Ma aflu la a treia infatisare intr-un proces de divort cu minor.Deja ma aflu in calitatea de parata ptr ca sotul a intentat divortul chiar daca ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor- autoritate parinteasca exclusiva prin acord baubau1608 baubau1608 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si as dori cateva explicatii de la oameni de specialitate. Eu si sotul meu ne vom desparti. Suntem parinti, motiv ... (vezi toată discuția)