avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vatamare corporala

Buna ziua,
as avea nevoie de un sfat, in legatura cu o vatamare corporala care a avut loc care a avut loc acum 4 ani si lui X i s-a rupt falca si tratamentul medical a durat mai mult de 90 de zile.X a decis ca se impaca cu Y,s-au inteles intr-o anumita suma pe care X a primit o parte.
Problema e ca acuma Y e arestat, pentru ca impacarea nu a avut loc in termenul de 60 de zile dupa ce a fost sesizat instanta.
Intrebarea este daca cineva m-ar putea ajuta,daca este posibil sa redacteze un act prin care X sa primeasca cealalta parte din suma si sa afirma ca a primit suma totala si sa evita inchisoarea lui Y.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Bianca_85 , utilizator 13:53, 13 Septembrie 2012
S-a intamplat acum 4 ani? Cred ca acea persoana e arestata in alta cauza.
Puteti preciza incadrarea juridica a faptei?
Ce articol din Codul Penal a fost incalcat?
La cum descrieti dvstra este vorba de vatamare corporala grava iar la aceasta infractiune nu exista posibilitatea impacarii partilor,doar daca nu cumva este vorba de vatamare corporala din culpa.
ART. 182
Vătămarea corporală gravă
Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta a produs vreuna din următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani.
Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii consecinţelor prevăzute la alin. 1 şi 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
Tentativa faptei prevăzute în alin. 3 se pedepseşte.
vatamare corporala grava, vatamare care a necesitat mai mult de 60 de zile pentru vindecare.
art.182.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu o agresiune ContSters261094 ContSters261094 Buna ziua,am o intrebare catre cei care ma pot ajuta si imi pot da un raspuns in acest sens.Este vorba despre o agresiune care am suferit-o,mai precis am fost ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava justis justis in caz de vatamare corporala grava se poate da ca pedeapsta inchisoare cu suspendare? Sau mai bine zis care poate fi pedeapsa minima? Poate exista impacarea ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu si vatamare corporala liliana alba liliana alba Pentru o violare de domiciliu, mai exact a avut loc o bataie pe drumul public din comuna care s-a continuat pe un teren neimprejmuit,prietenul meu a fost ... (vezi toată discuția)