avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren extravilan

Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara bucurestiului ,,,aproximativ ,,si de cine depinde ,,am inteles ca la primaria locala trebuie rezolvat ,,,de acolo se mai duce actul undeva pentru aprobare sau ceva ,,sau are vro taxa anume ,,sau totul depinde de primar (in totalitate) multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 18:12, 17 Septembrie 2012
regimul intravilan/ extravilan se poate schimba la cerere? Nu exista o lege ce reglementeaza acest lucru? Cum sa fie intravilan un teren in camp, iar extravilan un teren in perimetrul orasului/ localitatii?
Teren extravilan in perimetrul unei localitati nu poate exista.In intravilan(perimetrul terenului ocupat de o localitate ) doar categoria difera :curti constructii sau arabil . Scoaterea din circuitul agricol si introducerea in intravilan a unei suprafete se poate obtine doar dupa emiterea deciziei DADR care are in spate avizul ANIF si cartarea calitatii terenului de la OJSPA daca suprafata propusa pentru intorducere in intravilan este sub 10000 mp si nu este in clasa a II -a de calitate.De asemenea se mai poate cere prin certificatul de urbanism si obtinerea aprobarii unui studiu de oportunitate privind aceasta schimbare a destinatiei din teren extravilan in intravilan prin HCL,care este la randul ei trebuie sa aiba avizul arhitectului sef al judetelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in circuitul agricol Andra C Andra C Vreau sa cumpar un teren in Ilfov, si proprietarul mi-a sugerat sa scoatem terenul din circuitul agricolpentru ca taxele de vanzare sa fie mai mici. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Introducere teren extravilan în intravilan și construire locuintă bojflav bojflav Bună! Sunt proprietarul unui teren extravilan, situat exact în limită cu intravilanul localității, peste drum de mine sunt construite case. În ... (vezi toată discuția)