avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de divort si partaj

sunt plecata in strainatate am facut o imputernicire sa ma reprezinte un avocat in procesul de divort ,dar procesul dureaza din aprile si se prelungeste .Avocatul mia cerut martori imi cere rezidenta ca locuiesc in strainatate si contract de munca dar eu aici nu lucrez cu contract de munca sau sa am o rezidenta Mentionez ca nu am copii minori de ce se cere atita este legal si de ce dureaza atita procesul
Cel mai recent răspuns: stefanandrei63 , utilizator 22:44, 14 Septembrie 2012
Daca nu aveti dovada rezidentei ar cam trebui sa veniti la proces dupa parerea mea...
De principiu, in actiunile de divort, se cere ca partile sa se prezinte personal in instanta, numai in cazul in care se afla in strainatate se admite reprezentarea.
Probabil ca de aceea va solicita acte, din care sa rezulte care sa rezulte ca sunteti in strainatate.
Rezidenta este esentiala.
Daca nu face aceasta dovada nu poate sa beneficieze de exceptia prevazuta de lege.
Nu ati zis.. sunteti reclamant ? In acest caz e musai sa va prezentati, avocatul nu va poate reprezenta decat daca executati o pedeapsa privativa de libertate
sunteti impiedicat de o boala grava
sunteti pus sub interdictie
aveti resedinta in strainatate.
Daca sunteti parat, se va judeca in lipsa.
Dupa umila mea parere...este reclamant...sau reclamanta...( nu prea conteaza)

In aceste conditii va avea de lucru destul de mult...si fara dovada resedintei...este fara sanse...in opinia mea...

Alte discuții în legătură

Procura divort VALENTINA3 VALENTINA3 Buna ziua tuturor !!!!!!As avea o intrebare ... Procura speciala data de reclamant unui avocat pentru a-l reprezenta intr-un proces de divort, pentru motiv ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa uneia dintre parti gabriela89darius gabriela89darius Buna ziua! Am si eu o intrebare. Cumnata mea e in italia de 3 ani, nu mai sta impreuna cu sotul ei de 2 ani. Acuma ar vrea sa divorteze dar nu poate veni ... (vezi toată discuția)
un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)