avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort in lipsa uneia dintre parti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort in lipsa uneia dintre parti

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Cumnata mea e in italia de 3 ani, nu mai sta impreuna cu sotul ei de 2 ani. Acuma ar vrea sa divorteze dar nu poate veni acasa. Am putea noi sa bagam actele de divort fara ea? Nu are copii, nu au nimic de impartit. Ce acte ne-ar trebui ca sa putem demara actiunea de divort?
Cel mai recent răspuns: rabota , utilizator 16:42, 9 Iulie 2014
Doar ea poate.
Poate apela la avocat daca vrea judecata in lipsa.
poate si sotul ei cere divortul
trebuie facuta o procura speciala unui avocat pentru promovarea si sutinerea actiunii de divort .insa trebuie dovedita rezidenta reclamatei in italia daca nu , avocatul nu o va putea reprezenta in instanta .

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
daca nu au nimic de impartit nu are nevoie neaparat de avocat.si nici de procura. Poate introduce sotul ei divortul iar ea poate fie sa nu se prezinte pur si simplu fie sa scrie intampinare la cererea de divort in care sa fie de acord cu cererile sotului si sa solicite judecarea in lipsa, apoi intampinarea s-o trimita prin posta.

@rabota: avocatii nu se "angajeaza" prin procura ci prin imputernicire avocatiala iar dreptul unui cetatean de a fi reprezentat de avocat nu are legatura cu rezidenta.


Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cred ca domnul se referea la faptul ca pentru pronuntarea divortului este obligatorie prezenta si se accepta reprezentarea prin avocat doar in caz de rezidenta in alta tara.
Insa prezenta obligatorie este doar pentru reclamant, deci daca sotul, despre care reiesea ca este in tara, depune actele pentru divort el va fi reclamat si va fi obligat sa se prezinte. Sotia poate trimite prin posta ca e de acord si gata divortul.

Alte discuții în legătură

Divort in absenta uneia dintre parti ionelahalus2015 ionelahalus2015 Buna ziua, sunt casatorita in Romania si urmeaza sa divortez, as dori sa stiu daca Este posibil inaintarea actelor, inceperea acestuia, farà prezenta mea in ... (vezi toată discuția)
Procedura de divort in cazul in care unul dintre soti nu este in tara Simmy Simmy Buna ziua, Pentru inceput, descrierea problemei: sunt casatorit de aproximativ 2 ani, iar anul trecut am plecat impreuna cu sotia la facultate in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala theosia theosia buna ziua. am si eu o intrebare. muncesc in anglia si vreau sa stiu daca pot imputernici o ruda de gradul 1 sa ma reprezinte la tribunal in procesul de ... (vezi toată discuția)