avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort in lipsa uneia dintre parti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort in lipsa uneia dintre parti

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Cumnata mea e in italia de 3 ani, nu mai sta impreuna cu sotul ei de 2 ani. Acuma ar vrea sa divorteze dar nu poate veni acasa. Am putea noi sa bagam actele de divort fara ea? Nu are copii, nu au nimic de impartit. Ce acte ne-ar trebui ca sa putem demara actiunea de divort?
Cel mai recent răspuns: rabota , utilizator 16:42, 9 Iulie 2014
Da, reprezentarea prin avocat cu procura duce la divort prin acord sau fara acord.
Avocatul poate remedia toate problemele daca se pricepe.
In afara de delegatie trebuie si procura.
Reprezentarea reclamantului in procesul de divort poate opera numai in urmatoarele cazuri :

- daca are domiciliul sau resedinta in strainatate , facandu-se dovada, cu inscrisuri, in acest sens
- daca executa o pedeapsa privativa de libertate
- daca este incapabil sau impedicat de o boala grava sau participe la acest proces

Daca nu sunt intrunite acest cazuri expres si limitativ prevazute de lege, reclamantul trebuie sa se prezinte in instanta, altminteri actiunea va fi respinsa ca nesustinuta , in caz ca discutam numai de absenta sau, sau se va suspenda , daca ambii soti nu participa la proces.



(reprezentarea in cazul divortului la notar este interzisa conform -art.87 indice 1 al. 7 din Ordinul ministrului justitiei nr. 81/2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995).





Puteti promova si dumneavoastra actiunea de divort, iar sotul dumneavoastra sa raspunda prin intampinare.



Succes.
Imi pare rau , insa eu nu am pomenit expresia ca trebuie angajat aparator prin procura. Am scris ca "TREBUIE FACUTA O PROCURA SPECIALA UNUI AVOCAT PENTRU PROMOVAREA SI SUTINEREA ACTIUNII DE DIVORT", in cazul in care doreste sa isi rezolve problema divortului si doreste sa fie reclamanta .in proces . Insa avand procura speciala prin care avocatului i se da mandat de reprezentare in instanta , numai este necesara imputernicirea avocatiala. Procura speciala acopera imputernicirea avocatiala. Astfel avocatul va avea in proces calitate de mandatar prin procura speciala.In alta ordine de idei , in procesul de divort , daca un cetatean are rezidenta in strainatate si nu se poate prezenta in calitate de reclamat la termenul de judecata , procura speciala este data avocatului pentru acest motiv temeinic limitativ prevazut de legiuitor. Vezi art.920 NCPC ( pedeapsa privativa de libertate, boala grava,interdictie judecatoreasca, RESEDINTA IN STRAINATATE, sau elte asemenea sit:hm:uatii care il impiedica sa se prezinte personal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in absenta uneia dintre parti ionelahalus2015 ionelahalus2015 Buna ziua, sunt casatorita in Romania si urmeaza sa divortez, as dori sa stiu daca Este posibil inaintarea actelor, inceperea acestuia, farà prezenta mea in ... (vezi toată discuția)
Procedura de divort in cazul in care unul dintre soti nu este in tara Simmy Simmy Buna ziua, Pentru inceput, descrierea problemei: sunt casatorit de aproximativ 2 ani, iar anul trecut am plecat impreuna cu sotia la facultate in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala theosia theosia buna ziua. am si eu o intrebare. muncesc in anglia si vreau sa stiu daca pot imputernici o ruda de gradul 1 sa ma reprezinte la tribunal in procesul de ... (vezi toată discuția)