avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procura divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

procura divort



Buna ziua tuturor !!!!!!As avea o intrebare ... Procura speciala data de reclamant unui avocat pentru a-l reprezenta intr-un proces de divort, pentru motiv ca reclamantul are resedinta in strainatate, nu trebuie sa cuprinda si elemente de identificare a resedintei din strainatate? Caci potrivit procedurii civile, - in procesele de divort prezenta personala a reclamantului este obligatorie , cu exceptii limitativ prevazute de legiuitor. Aceste exceptii trebuiesc dovedite cu inscrisuri sau alte mijloace de proba.
Din practica profesionala , in toate cauzele de acest gen , cand am reprezentat reclamanti din strainatate , am depus la dosarul cauzei certificate de inregistrare cu resedinta in tara in care se aflau in momentul depunerii actiunii de divortsau contracte de munca din strainatate
In prezent , mi s-a adus in fata un dosar de o parte parata, solutionat in fond si cu termen de apel . La lecturarea dosarului am ramas surprinsa, caci avocatul care a reprezentat reclamanta la Judecatorie a depus la dosar o procura simpla de reprezentare fara sa depuna inscrisuri de natura a-i justifica lipsa de la termenele de judecata.
Acum, cand voi declara apel , avand in vedere cele aratate mai sus eu consider ca sunt indreptatita in numele paratului sa invoc "exceptia lipsei calitatii de reprezentant a avocatului" si totodata pe fond in temeiul art. 921 NCPC , as dori sa solicit respingerea actiunii de divort ca nesustinuta .As dori o parere profesionala din partea dvs. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:19, 10 Iulie 2015
Este suficienta imputernicirea avocatiala si dovada legala a resedintei in strainatate.
nu exista dova de resedinta si nici imputernicire avocatiala, doar o procura prin care avocatul a fost mandatat. Atat !!!!
1. mie mi s-a cerut si procura si imputernicire avocatiala, desi consider ca imputernicirea avocatiala ar fi fost suficienta.
2. nu inteleg cum a fost data acea procura fara ca in ea sa se regaseasca si adresa de resedinta a partii cu pricina, e un element obligatoriu care trebuie trecut in procura.
3. asa cum ati expus problema consider ca puteti invoca cu succes cele mentionate de dvs.
cu stima, cassy
Multumesc frumos.Stiam ca am dreptate.
In acest caz se impune procura autentica pentru avocat.
Dovada resedintei in strainatate face separat.

Restul dvs. stiti ce se afla la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Teleaba Cristina Teleaba Cristina Bună seara, As putea sa fac o procura speciala pentru a fi reprezentata în divorț de către avocatul meu? Menționez ca intenționez sa plec în alta tara ... (vezi toată discuția)
un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)
Informatii divort la distanta Roberli Roberli Se poate sa divortez la distanta? Sunt plecata din tara, iar sotul este in tara. Exista vreo metoda sa divortez daca nu sunt in tara? (vezi toată discuția)