avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare...

Varul meu a fost condamnat la detentie pe viata in Germania pentru infractionea de omor,pedeapsa cu durata dupa actele care le are din 2002-2017.Dupa noul tratat germano-roman vor fi repatriati toti cetatenii condamnati in afara tarii.Problema e ca , Curtea de Apel Bucuresti ia convertit pedeapsa 1/1 netinind cont de durata pedepsei in tara de condamnare respectiv Germania cca.15ani considerand ca pedeapsa pe viata e aceiasi ....dar in Romania e 25 ani.
Ma puteti ajuta cu un sfat intrucat este o diferenta de 10 ani.Cum poate ataca si la ce instanta aceasta hotarare...
Poate cere instantei Romane transformarea pedepsei intrucat in Romania nu ar fi primit aceasta pedeapsa in pedeapsa de ani si ce sanse sunt?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:45, 13 Septembrie 2012
Nu cred ca ar avea sanse dar la pedeapsa care o are poate risca sa isi angajeze avocat.
Doar o sansa.de judecata exista...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare: susp3kt susp3kt Este obligat un Judecator Roman sa tina cont de durata unei pedepse primite an streinatate(ex.an Germania detentia pe viata este max.15ani,an Romania este ... (vezi toată discuția)
Condamnare in germania - executare in romania? conditii ldb ldb 1.Poate fi transformata o condamnare pe viata (primita in Germania)in pedeapsa de ani?( Care este echivalentul in Romania) 2.Conteaza in Romania intr-un ... (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor primite doar în străinătate MrNello MrNello Buna ziua. Întrebarea mea este următoarea : x se afla in detenție in Elveția executând o pedeapsă de 3 ani , in aceasta perioada a mai fost condamnat ... (vezi toată discuția)