avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cat va fi indemnizatia pentru al doilea copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cat va fi indemnizatia pentru al doilea copil?

Buna ziua.Eu trebuie sa nasc pe la inceputul lunii decembrie....in 13 iunie mi s-a incheiat CC1, apoi am revenit la lucru cu un salar in cartea de munca de 2000 lei, prima luna am avut doar 1800 lei.Indemnizatia pentru primul copil a fost de 1200 cu tot cu alocatia.Ati putea sa ma ajutati sa imi calculez cat voi primi acum pentru al doilea copil? Va multumesc mult !!!
Cel mai recent răspuns: Stella1984 , utilizator 13:22, 28 Septembrie 2012
1. Pentru CCC2 indemnizatia va fie de 75% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

2. - In cele 12 luni intra lunile in care ati fost in CCC1, lunile in care ati primit salariu, lunile in care ati fost in concediu medical (inclusiv concediul de maternitate), toate cu veniturile nete corespunzatoare.
- Alocatia de stat pentru copii nu se ia in calcul pentru indemnizatia pentru CCC2 (se ia numai indemnizatia pentru CCC1).
va multumesc mult ! :) de curand am aflat ca a crescut si indemnizatia de la 75% la 85% :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pentru ccc mafteigeorgiana mafteigeorgiana Buna ziua, pana in iunie 2016 am fost in concediu de crestere copil. am primit indemnizatie 1200 lei pe luna deoarece acesta era plafonul maxim daca stai 2 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cel de-al doilea copil adriana007 adriana007 Buna Ziua, Sunt in CCC pana pe 18 iulie 2014 ( din iulie 2012 ), intre timp am ramas insarcinata si data probabila a nasterii va fi la inceputul lui octombrie. ... (vezi toată discuția)