avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Diferente intre ONG si Asociatie Sportiva!
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Diferente intre ONG si Asociatie Sportiva!

Buna ziua tuturor
Am nevoie de sfatul unor persoane calificate in domeniu ptr a primi niste sfaturi si ptr a fi lamurit.Precizez ca nu am studii in domeniul juridic,asa ca rog sa imi dati cat mai multe detalii posibile.
Pe scurt,suntem 5 parteneri care vrem sa infiintam un club sportiv de baschet,care initial va fi sustinut de noi.Copii care vor fi selectionati vor plati o taxa modica.Pe parcurs am dori sa atragem langa noi si alte persoane(sa creeam un fel de "socios" care vine de la organizarea clubului de fotbal de la Barcelona) si evetual sponsorizari de la persoane private si firme.
Ceea ce vrem sa stim este cum este mai bine sa ne constituim si care sunt avantajele si dezavantajele ambelor structuri enumerate in titlu?
Multumesc anticipat ptr sfaturi si opinii.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:45, 13 Septembrie 2012
Va puteti infiinta un ong cu misiunea de a educa copii sa practice baschetul. Atrageti ca membrii fondatori in acest ong inca de la infiintare si persoane pasionate de acest sport dar care sa fie doritori sa faca si anumite activitati de voluntariat pentru partea de organizare.
Veti putea apoi sa atrageti si sponsorizari si daca veti reusi sa dovediti utilitatea acestui ong in comunitate, si bani de pe la consiliul local. Colaborati mult si cu profesorii de sport de prin scoli.
Informatii mai amanuntite aveti si la adresa www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie sportiva catalinban catalinban Buna ziua! Am citit cam tot ce este scris despre infiintarea unei asociatii sportive si tot am nelamuriri....poate sunt mai greu de cap. Sa o luam cu ... (vezi toată discuția)
Se mai poate infiinta club sportiv prin consiliul local? IonicaPopoviciu IonicaPopoviciu Buna seara! Se mai poate infiinta un club sportiv (fotbal) prin consiliul local? Din ce am cautat am gasit doar hotarari din 2011 cele mai noi..... a aparut ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma o asociatie sportiva in club sportiv ADRIAN62 ADRIAN62 Buna ziua! As dori si eu o informatie: Ca sa transformi o asociate sportiva in club sportiv ce trebuie facut?Se poate modifica doar denumirea,sediul,membri ... (vezi toată discuția)