avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Se mai poate infiinta club sportiv prin consiliul ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Se mai poate infiinta club sportiv prin consiliul local?

Buna seara! Se mai poate infiinta un club sportiv (fotbal) prin consiliul local? Din ce am cautat am gasit doar hotarari din 2011 cele mai noi..... a aparut vreo lege care sa interzica? Auzisem ceva despre un comunicat UEFA dar parca interzicea finantarea....
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:17, 7 Mai 2013
Va referiti la un club sportiv care sa aiba ca fondator unitatea administrativ-teritoriala ( comuna, orasul sau municipiul) dar care, ca forma juridica, sa nu fie institutie publica, nici societate [fosta "comerciala"] pe Legea 31 / 1990, ci ONG pe OG 26 / 2000? Oricum, un act al unei federatii sportive internationale nu poate bloca infiintarea si obtinerea personalitatii juridice, ci doar eventual recunoasterea de catre MTS ca structura sportiva si afilierea la federatia sportiva nationala de profil si organizarea si participarea la competitii oficiale...Daca se vizeaza sport de masa, nu de performanta, FIFA; UEFA si FRF nu au nicio influenta deci nici nu ar conta pozitia lor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociația sportiva Gabriel 195 Gabriel 195 Bună ziua, vreau sa înființez o asociație sportiva,sutem 3 persoane și avem și spațiul locativ pentru a desfășura activitatea, vrem sa o facem fără ... (vezi toată discuția)
Ong-urile cu profil sportiv pot obtine cis hd76avr hd76avr Buna ziua!Anul acesta am infiintat o asociatie sportiva in a carei denumire apar cuvintele \\"Asociatia Sportiva................\\" (nu-i scriu numele complet ... (vezi toată discuția)
Asociatie sportiva sau club sportiv MANOIL MANOIL Care este diferenta intre asociatie sportiva si club sportiv ? Care este procedura de inregistrare la federatia de specialitate? (vezi toată discuția)