avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solicitare acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solicitare acord

va rog daca se poate sa ma ajutati cu o problema.este vorba de fratele meu care a trait in concubinaj cu cineva ,rezultand un copil.fratele s,a despartit iar copilul a ramas cu mama,acum mama doreste sa plece cu copilul in germania la niste rude de ale ei ,gasindu,si si un loc de munca acolo,. cum se procedeaza in privinta acordului tatalui ca minorul sa poata parasi tara,tatal locuieste in timisoara iar mama in craiova.el nu poate `pleca din oras din cauza serviciului,se poate face aici declaratia de acord pt copil?si apoi sa o trimita mamei?ce anume trebuie specificat in declaratie?am inteles de la cineva ca trebuie specificat locul ,durata ,scopul si adresa de domiciliu unde se deplaseaza mama cu copilul?va rog sa ma lamuriti cum se procedeaza in astfel de cazuri,multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
maryag, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:30, 14 Septembrie 2012
Din cate stiu trebuie sa faca o declaratie la un notar public . Notarul stie ce continut trebuie sa aiba declaratia.
Tatal poate da declaratia acord in Timisoara.
Un model de declaratie este acesta (ca sa va faceti o idee, notarul unde va merge va sti cum sa o intocmeasca fara sa ii spuna fratele dvs.)

DECLARAŢIE

Subsemnatul _______________, domiciliat în _________________________, identificat cu _______, seria ___________, eliberată de _______________, cu CNP _______________, declar pe proprie răspundere următoarele:
Sunt de acord ca fiul meu minor _____________________, născut la ___________, identificat cu ____________, seria___________, având CNP _________________, să călătorească în ţara_____________, în perioada _______________, însoţit de mama sa, ____________, domiciliată în _________________________, identificată cu _______, seria _________, eliberată de _______________, cu CNP _____________________, pe ruta ____________________________.
Dau prezenta declaraţie fiindu-mi necesară în faţa Organelor de frontieră şi a oricăror alte instituţii interesate.
Notarul public ________________ a redactat şi autentificat astăzi, data autentificării, la sediul biroului, prezenta declaraţie în trei exemplare, din care două le-a eliberat părţii.

DECLARANT

Va avea nevoie sa stie datele din cartea de identitate / pasaportul mamei si ale copilului. Dumnealui are nevoie de cartea identitate si ar fi bine sa intrebe inainte la notariatul unde va da declaratia daca e nevoie si de certificatul de nastere al copilului (pe undeva in forum s-a scris ca sunt notari care nu il cer). Taxa este sub 100 de lei.
Notarul ii va face declaratia care va trebui si autentificata.Adica sa aplice o stampila.

Daca tatal va da acea declaratie mama va putea iesi cu minorul din tara fara probleme.
Declaratia data de tata la notar o poate trimite prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Nu este necesar sa fie si mama minorului de fata atunci cand da declaratia si o autentifica notarul.

Mama minorului poate vorbi cu notarul la telefon ca sa inteleaga acesta ce vrea mama respectiva si sa faca actul ca sa o ajute.
Actul redactat de notar va trebui semnat de tatal minorului dupa ce il va cititi si va fi de acord cu el.
Aceasta declaratie se numeste declaratie acord. Tatal trebuie sa se prezinte cu cartea de identitate cu o copie a actului de identitate al mamei cu certificatul de nastere al minorului , pentru ca notarul sa identifice parintii minorului, mai trebuie sa stie mijlocul de transport cu care va calatori minorul insotit de mama, perioada calatoriei , statul si orasul destinatie. Tatal isi va da acordul in aceasta declaratie ca minorul, fiul /fiica sa sa calatoreasca insotit de mama lui in Tara respectiva precizand mijlocul de transport, durata si adresa eventual.
Declaratia o va trimite in original dupa autentificare mamei minorului care o va prezenta la punctul vamal oe unde va parasi Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoterea din tara a unui minor oliviapiha oliviapiha Vreau sa merg impreuna cu fiul meu la tatal lui care munceste in Irlanda. De ce acte am nevoie? (vezi toată discuția)
Minor peste granita fara insotitori anycyk anycyk Buna ziua! M-ar interesa daca un minor cu varsta de peste 14 ani poate calatori peste granita fara a fi insotit de parinti si fara a avea o procura speciala? (vezi toată discuția)
Procura clausimo clausimo vreau sa stiu si eu; legea din romania e valabila pt toti notarii sau alte cabinete cu alte obicee....ca eu nu mai inteleg nimik..de asta vreau sa si plek ... (vezi toată discuția)