avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NU a luat Anticonceptionalele si am aflat dupa ce mi-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NU a luat Anticonceptionalele si am aflat dupa ce mi-a zis ca este Gravida.

Buna ziua. Numele meu este Georgescu Ionel. Am avut o iubita acum o luna am fost impreuna cu ea 2 ani,am decis impreuna sa ia anticonceptionale,dupa o luna ma intalnesc cu ea si imi spune ca nu a luat pastilele. I-am spus ca nu am cum sa fiu tata la 23 de ani sunt prea tanar si ca nu vreau acel copil ca nu il doresc,ea spune ca este in 4 luni dar nu stiu sigur. Ea nu vrea sa renunte la el. O prietena mi-a zis ca daca fac o declaratie de mana(fara notar) ceva gen ca ea era constienta ca nu le luase si mi-a zis dupa o vreme ca vrea sa il pastreze fara sa tina cont de decizia mea. Eu nu mai sunt impreuna cu ea nu o mai iubesc. Acum am alta viata si asa vreau sa ramana. Nu vreau sa platesc pensie alimentara sau orice altceva ca ea nu vrea sa dea afara copilul si m-a inselat ca ia pastile. Ce pot face?Este legala o foaie de mana? Ce ar trebui sa scriu in acea declaratie semnata de ea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:40, 21 Septembrie 2012
Buna ziua, nu exista nici un de fel de declaratie in acest sens.Eu vad ca singura varianta este sa incerci sa vorbesti cu ea pe cale amiabila si sa ii spui ca pur si simplu nu iti doresti acest copil.Tu personal nu o poti obliga sa faca un lucru pe care ea nu il doreste prin urmare varianta cea mai buna este sa incerci sa vb cu ea si sa o faci sa inteleaga situatia.Tot o data daca vrei sa fii sigur ca este al tau poti face un test de paternitate.In cazul in care ea pastreaza copilul va fi obligat sa platesti pensie alimentara pana la varsta de 18 ani a copilului.Tot instanta iti va spune ce program de vizite pentru el/ea. P.s-Incearca in viitor sa fii mai precaut ca sa poti sa previi astfel de sitiuatii!.Succes
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
georgianaluca, utilizator
Nu are valoare o astfel de declaratie. Dupa ce va naste, daca va naste ( pt ca exista si varianta ca dansa sa nu fie insarcinata , ci doar suparata ca ati parasit-o; o sarcina in 4 luni e vizibila totusi), va va actiona in judecata pt stabilirea paternitatii.
Veti plati pensie, in rest, nu va poate obliga nimeni sa aveti o relatie cu copilul sau cu mama. Program de vizita stabileste instanta doar daca cereti
Of, ce ti-e si cu fetele acestea ... Pai nu trebuia mai intai sa va ganditi dumneavoastra la o autoprotectie decat sa dati vina pe fata acum ca nu si-a luat pilulele?
Adica faptasul mananca toata smantana din oala iar cand il prinde bucatareasa si il cearta ii spune ca oricum era acra, dar el a mancat-o toata.
Din pacate, legal, trebuie sa va asumati aceasta calitate de tata al unui copil pe care acum nu il doriti, insa mai tarziu poate il veti vrea.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Sunt de acord cu domnul lucian huzum

Sfatul meu:

- vorbiti cu dansa si explicati-i de cate ori este nevoie (nu arogant, cu intelegere si cu mult timp), ca aveti alta viata, ca nu mai exista cale de intoarcere in ceea ce o priveste, iar daca se gandea sa intrumentalizeze viitorul copil ca sa va apropie, copilul nu merita asa ceva. intrebati-o daca isi poate asuma singura aceasta responsabilitate si cum vede dansa viitorul. intrebati-o foarte sincer, daca doreste sa va treaca in acte, daca considera ca aveti si dumneavoastra o responsabilitate, in general, cum vede relationarea cu dumneavoastra.

- exista varianta ca dansa sa-si doreasca din tot sufletul acest copil si sa-si asume singura cresterea si educarea lui. in acest caz puteti cadea de comun acord (din pacate nu legal), ca dumneavoastra sa nu fiti trecut in actele copilului. daca nu sunteti in acte (certificat, la numele tatalui) nu aveti nici drepturi si nici responsabilitati legale fata de acest copil (pentru cele morale, este posibil sa puteti fi tras la raspundere de catre copil).

- insa pastrarea acestei intelegeri pe termen lung, nu stiu in ce masura va fi posibila. in viitor, mama poate cere testul de paternitate, iar dumneavoastra va trebui sa fiti trecut in certificat si sa va asumati pensia alimentara, daca relationare cu minorul nu doriti.
tot in viitor, cand va maturizati, s-ar putea sa va treziti tatic peste noapte, sa-i dati mamei si minorului viata peste cap (care e posibil sa aiba o familie refacuta), invocand in instanta tot felul de drepturi parentale si dorinta de a relationa cu minorul.
nici una dintre aceste scenarii de viitor nu mi se par "fair", in cazul in care v-ati inteles amical, sa nu fiti trecut in acte. de aceea mi s-ar parea util ca legislatia sa permita astfel de intelegeri, care sa poata fi schimbate doar amical, sau la alegerea copilului cu capacitate de decizie.
aceste scenarii creeaza tensiuni si distrug parintii si copilul.

- pe viitor, corect ar fi, sa va intelegeti tot amical. daca dansa doreste bani pentru copil, sa-i ceara, daca nu aveti sau nu doriti sa-i dati....sa-si asume intelegerea de la inceput.
daca dumneavoastra doriti sa cunoasteti copilul, sa va intelegeti amical. vedeti daca mama e de acord si daca copilul doreste (in functie de capacitatea de decizie) si modalitatea in care puteti fi acceptat, oricat de limitatativa ar fi ea. daca nu, trebuie sa va asumati si dumneavoastra decizia de la inceput, dar sa ramaneti disponibil, pentru o eventuala dorinta a copilului de a va cunoaste.

Mult succes
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
Ecaterinaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea copilului chip2010 chip2010 tocmai am aflat de la persoana cu care am intretinut relatii sexuale acum ceva timp ca este insarcinata in 2 luni. ea a omis sa spuna ca nu mai ia ... (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti rafaela2006 rafaela2006 situatie: tatal copilului a fost diagnosticat cu cancer; la cateva zile am avut confirmarea sarcinii. nu eram casatorita cu tatal copilului, fusese ... (vezi toată discuția)