avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NU a luat Anticonceptionalele si am aflat dupa ce mi-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NU a luat Anticonceptionalele si am aflat dupa ce mi-a zis ca este Gravida.

Buna ziua. Numele meu este Georgescu Ionel. Am avut o iubita acum o luna am fost impreuna cu ea 2 ani,am decis impreuna sa ia anticonceptionale,dupa o luna ma intalnesc cu ea si imi spune ca nu a luat pastilele. I-am spus ca nu am cum sa fiu tata la 23 de ani sunt prea tanar si ca nu vreau acel copil ca nu il doresc,ea spune ca este in 4 luni dar nu stiu sigur. Ea nu vrea sa renunte la el. O prietena mi-a zis ca daca fac o declaratie de mana(fara notar) ceva gen ca ea era constienta ca nu le luase si mi-a zis dupa o vreme ca vrea sa il pastreze fara sa tina cont de decizia mea. Eu nu mai sunt impreuna cu ea nu o mai iubesc. Acum am alta viata si asa vreau sa ramana. Nu vreau sa platesc pensie alimentara sau orice altceva ca ea nu vrea sa dea afara copilul si m-a inselat ca ia pastile. Ce pot face?Este legala o foaie de mana? Ce ar trebui sa scriu in acea declaratie semnata de ea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:40, 21 Septembrie 2012
Bineinteles ca poti face aceasta declaratie, fiecare barbat (si de ce nu, femeie) cand se plictiseste de copil se poate duce la notar sa spuna ca renunta la el. E simplu, ieftin si copilul va fi luat imediat de notar si dat unei alte familii pana se hotaraste si cea din urma sa dea o declaratie (neaparat scrisa de mana). Acest lucru nu afecteaza copilul deoarece va avea mereu cate o familie iubitoare timp de 3 luni, prin rotatie eventual. E cat se poate de moral sa procedati asa deoarece copilul a ales sa vina pe lume si nu trebuie sa fiti dvs responsabili pt el, ar fi trebuit sa se gandeasca inainte sa apara in burtica mamei. Cateodata acesti copilasi sunt atat de neascultatori si egoisti, nu le pasa de sentimentele tanarului cuplu care doar vrea sa se simta bine si care acum trebuie sa se confrunte cu declaratii la notar.

Du-te baiete si asuma-ti responsabilitatea pt acel copil, nu sa ii spui prietenei sa avorteze la 4 luni ca sa moara si ea si copilul.
Spui ca esti prea tanar sa ai copil, dar prea tanar sa intretii relatii sexuale fara protectie pt satisfacerea personala nu esti, nu? E usor sa pasezi protectia la partenera fara macar a fii atent; sexul protejat se face in doi,
Acum vrei sa iti continui viata fara sa te deranjeze un copil si mama lui, dar uiti ca acel copil nu e facut singur, e responsabilitatea ta, creste-l bine ca sa nu ajunga inca unul ca tine.
Nici un copil nu merita sa sufere in acest fel doar pt ca are parinti fara minte, asa ca decat sa dai declaratie la notar ca nu vrei copilul mai bine dai declaratie ca iti asumi responsabilitatea de fiecare data cand intretii relatii sexuale si ca stii ce presupune un raport sexual.
Sper ca acel copil sa isi gaseasca o familie iubitoare si sa nu auda niciodata aceste cuvinte pe care le-ai scris aici despre el. Rusinos!

Nu puteti face absolut nimic sub aspect legal pentru a evita plata pensiei de intretinere.

Daca copilul se va naste veti fi obligat timp de 18 ani la plata pensiei de intretinere si chiar si ulterior daca copilul va urma cursuri superioare.

Va fi insa necesar sa deschida ea proces.Poate ca nu sunteti dvs. tatal copilului...
Daca nu va deschide proces nu veti achita pensia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea copilului chip2010 chip2010 tocmai am aflat de la persoana cu care am intretinut relatii sexuale acum ceva timp ca este insarcinata in 2 luni. ea a omis sa spuna ca nu mai ia ... (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti rafaela2006 rafaela2006 situatie: tatal copilului a fost diagnosticat cu cancer; la cateva zile am avut confirmarea sarcinii. nu eram casatorita cu tatal copilului, fusese ... (vezi toată discuția)