avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Consecinte pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Consecinte pfa

Bună ziua. Mă aflu in tratative cu o firma de consultanta bancară. Voi desfasura activitatea de consultant bancar. Mi-au spus ca este mai bine sa colaboram sub forma de pfa. Au zis ca se ocupa ei de infiintare, tot. As dori sa stiu care este raspunderea mea? Raspundere juridica ce presupune? Pfa se poate inregistra si la sediul firmei? In cazul in care deschid pfa dar nu am realizari, nu am tranzactii va trebui sa mai platesc ceva? Cum pot inchide pfa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cosmin_legea , utilizator 16:36, 13 Septembrie 2012
Raspunderea dumneavoastra ca si PFA se va naste, probabil, in temeiul unor contracte ale caror claze trebuie sa le respectati. Tot in temeiul acestora veti realiza venituri, veti plati impozite, contributii etc.
Sediul profesional al unei PFA se poate inregistra unde doriti dumneavoastra, bineinteles in temeiul unui contract prin care se pune la dispozitie un spatiu.
In forum gasiti multe raspunsuri cu privire la obligatiile declarative pe care trebuie sa le indeplineasca PFA.
Puteti inchide PFA in conditiile art. 21 din OUG 44 / 2008.

VEZI:

ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale & LEGEA nr. 300 din 28 iunie 2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent.

PFA care realizeaza venituri din activitati independente din diverse surse trebuie sa depuna la fisc o declaratie estimativa pentru fiecare venit dobandit.

multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezident in romania - pfa? liana_lascu liana_lascu Un cetatean strain, casatorit cu un cetatean roman, si deci implicit rezident in romania, poate fi persoana fizica autorizata? (vezi toată discuția)
Pfa - dar ce anume?????? iki iki Buna ziua tuturor, as avea o intrebare , am terminat ASE la contabilitate si informatica de gestiune si am un curs de inspector resurse umane , ce ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)
Formalitati de indeplinit dupa autorizarea ca pfa octavr octavr Buna ziua, Tocmai sunt pe cale sa devin PFA (mi-am depus actele pentru obtinerea autorizatiei) si am mare nevoie de cateva informatii referitoare la ce ... (vezi toată discuția)