Buna ziua
Doresc niste lamuriri referitor la urmatoarea situatie: mama are in proprietate absoluta o casa cu 2 corpuri, in oras, pe un teren de 730 mp. Pt. ca este plecata de cativa ani, in afara tarii, eu si sora mea am mai trecut ocazional sa verificam daca totul este in ordine, si binenteles ca, s-a furat ca in codru, pana si ceasul de gaze de la poarta. Ca atare m-am hotarat, sa inchiriez ap. meu si sa ma mut la casa. Problema este urmatoarea: casa are toate utilitatile, inclusiv apa in curte, de pe vremea cand eram eu copil (am 36 ani). Singurul lucru care lipsea era canalizarea sau scurgerea apei menajere, existenta la aprox. 6 m de poarta. Acum 13 ani am sapat,(adica bunicul meu cand traia , cu ajutoare), din curte pana in strada pe sub poarta, si s-a legat la canalizare. Mentionez ca au sapat pe dedesubt, nu au stricat drumul care atunci era ca un drum de tara, s-a asfaltat acum vreo 6 ani. Eu acum cum as putea sa scot vreo autorizatie ceva sau ce sa fac sa nu fie probleme din punct de vedere legal? Se poate asa ceva?
Multumesc.
solicitați o autorizație de intrare în legalitate de la Serviciul Urbanism al primăriei, menționând că sunteți legat la canal de prin 89” așa cum erau legile pe atunci.Vă vor solicita o schită și ceva taxe.