avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

am primit in urma sentintei judecatoresti 1,5 ani inchisoare cu suspendare+2,5 ani perioada de incercare+prezentarea lunar la serviciul probatiune+interzicerea dreptului de a nu mai conduce nici un fel de vehicul timp de 4 ani( 1,5+2,5)+interzicearea parasirii localitatii mai multe de 8 zile. intrebarea mea este: nu sunt cam multe pedepse peantru conducere sub influeanta bauturilor alcoolice? am avut 0,89 in aerul expirat si 1,52 in sange. e mult stiu, dar si pedeapsa mi se pare exagerata.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:00, 14 Septembrie 2012
in conditiile in care legea prevede ptr fapta respectiva inchisoare cu executare de la unu la 5 ani, considerati ca aplicarea in "litera legii" ar fi fost mai putin exagerata?

recunoasterea si regretarea faptei nu are nicio valoare in cazul unui accident in urma caruia au rezultat vatamari corporale sau decesul victimelor.

Viata nu are valoare! Despagubirile materiale si morale nu incalzeste pe nimeni in astfel de cazuri.

Personal consider ca pedepsele prevazute trebuie aplicate conform legii si chiar majorate. De exemplu, ptr alcool peste 1,0 in sange sa se anuleze permisul fara drept de obtinere a altuia tot restul vietii.

Considerati ca exagerez cu propunerea de mai sus daca luam in calcul ca un accident este un eveniment neprevazut cu rezultatele imprevizibile, pe cand consumul bauturilor alcoolice este un eveniment prevazut(voit, constient) cu consecinte previzibile?
@mada 1983
Nu sunteti in masura sa faceti aprecieri asupra hotararilor magistratilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat ! dee_jay_adrianno dee_jay_adrianno buna ziua, ma numesc adrian si am facut o prostie cat se poate de mare si anume am condus autoturismul sub influenta bauturiilor alcoolice si anume am avut ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan DumanIrina DumanIrina Buna ziua! Referitor la sanctiunile aplicate in urma descoperirii unei persoane conducand sub influenta bauturilor alcoolice, imi e neclara multitudinea de ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului. dosar penal sau nu? bobysb bobysb Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale ... (vezi toată discuția)