avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat !

buna ziua,
ma numesc adrian si am facut o prostie cat se poate de mare si anume am condus autoturismul sub influenta bauturiilor alcoolice si anume am avut 0.74 etilotest, 1.42 in sange prima proba, 1.20 a doua proba interval 40 min fata de prima proba, nu am avut accident , nu am lovit pe nimeni am vb frumos, asta s-a intamplat in 2 februarie 2010, la interval de 1 saptamana in jur de 2:30 noaptea a trbuit sa o duc pe prietena mea la spital (la urgenta) din cauza unor dureri , bineintels am condus fara permis si am fost oprit de politie. acuma problema e alta, mi-am luat si un avocat si de atunci din 2 februarie nu mai stiu nici un raspuns in legatura cu permisul, ce pot sa fac sa imi dea sentinta procurorul? cat mai trebuie sa stau pana o sa am un raspuns si anume pe ce perioada este anulat? ma gadesc ca o sa imi anuleze permisul si va trebui sa fac scoala din nou! va rog sa ma ajutati cu un raspuns,
va multumesc
Cel mai recent răspuns: dee_jay_adrianno , utilizator 22:47, 31 August 2010
Sunteti cercetat ptr 2 infractiuni , si conducere sub influenta bauturilor alcoolice si ptr conducere cu permisul suspendat .
Permisul vi s-a retinut pe baza de dovada fara drept de circulatie .
Din practica parchetelor , in cauzele avand obiect conducerea sub influenta bauturilor alcoolice , nu se acorda drept de circulatie pana la finalizarea cazului .
Cel mai probabil procurorul o sa va trimita in judecata , si cu putin noroc veti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendarea executarii inchisorii .
In urma ramanerii definitive a hotararii judecatoresti , permisul de conducere se anuleaza de seful politiei rutiere , iar permisul se redobandeste dupa trecerea unei perioade de timp , in functie de pedeapsa aplicata , in conditiile art 116 din OUG 195/2002 .
sunt constient ca sunt cercetat pt 2 infractiuni, cat timp mai trebuie sa astept pana o sa fiu trimis in judecata? au trecut aproape 7 luni de la incidente..... si nu stiu nimic inafara ca dorarul se afla la cercetari penale. care ar fi maximul de pedeapsa pe care as putea sa il primesc? (sa excludem executarea inchisorii) va multumesc
Nimeni nu va poate cat timp veti astepta , intrucat pe rolul parchetelor si in cercetarea politiei exista numeroase dosare , numarul de lucratori este relativ mic , iar cercetarile dureaza ...
Pedeapsa sestabileste in functie de mai multe criterii , iar aici sigur nu o veti putea afla .
Legiuitorul stabileste ptr fiecare pinfractiune limitele pedepsei , ptr alcool de la 1 la 5 ani ( inchisoare ) si ptr conducere cu permisul suspendat pedeapsa este de la 6 luni la 3 ani ( inchisoare ) sau amenda .
In cazul concursului de infractiuni , se stabileste pedeapsa ptr fiecare , se aplica pedeapsa cea mai aspra , la care se poate adauga un spor . Aceasta poate fi suspendata .
multumesc pt raspunsuri, as mai avea o intrebare, de exemplu as primi o pedeaspa de 3 ani, de cand se ia in considerare ? de cand mi s-a dat sentinta definitiva? sau de cand am perminsul suspendat, respectiv 2 februarie? cu stima,
adrian
:)
In ipoteza data de dvs , depinde daca pedeapsa ar fi cu executare sau cu suspendare .
In cazul suspendarii pedepsei , termenul ptr redobandirea permisului se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti .
In cazul pedepsei cu executare , dupa 6 luni de la data executarii acesteia .

Alte discuții în legătură

Termenul in care se poate sustine examenul pentru redobandirea permisului auto mihaelamts mihaelamts Caz: unei persoane i s-a anulat permisul pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, a primit 1 an si 8 luni cu suspendare, a dat din nou examen ... (vezi toată discuția)
Revocarea suspendarii pedepsei??? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! Daca un minor (17 ani) trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata, va primi o pedeapsa cu suspendare (se afla in arest ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan yonutz2009 yonutz2009 Salut! Am si eu o problema...Sunt chemat in instanta pentru conducere sub influenta alcoolului(1.3 g alcool/ l sange).Mentionez ca sunt la prima abatere,si ... (vezi toată discuția)