Caz: unei persoane i s-a anulat permisul pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, a primit 1 an si 8 luni cu suspendare, a dat din nou examen pentru permis si inainte ca termenul de reabilitare sa se implineasca, a fost din nou prins ca a condus sub influenta bauturilor alcoolice, i s-a anulat permisul si acum executa pedeapsa (cumulata). Cand poate da din nou examenul pentru obtinerea permisului de conducere - de cand se calculeaza termenul - de la anulare sau de la eliberare?
Termenul este de 1 an si curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare la pedeapsa cu inchisoarea , suspendata conditionat .
Termenul de 6 luni este incident in cazul in care s-a dispus pedeapsa cu inchisoarea, in regim privativ de liberatate sau s-a dispus executarea pedepsei la locul de munca.
Art 336.alin 1
paiselena
Buna ziua.
Sotul meu a condus avand 0,42alcool in aerul expirat si i s-a retinut permisul de conducere.I s-au recoltat si probe de sange dar inca nu stim ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan
yonutz2009
Salut! Am si eu o problema...Sunt chemat in instanta pentru conducere sub influenta alcoolului(1.3 g alcool/ l sange).Mentionez ca sunt la prima abatere,si ... (vezi toată discuția)