avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termenul in care se poate sustine examenul pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termenul in care se poate sustine examenul pentru redobandirea permisului auto

Caz: unei persoane i s-a anulat permisul pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, a primit 1 an si 8 luni cu suspendare, a dat din nou examen pentru permis si inainte ca termenul de reabilitare sa se implineasca, a fost din nou prins ca a condus sub influenta bauturilor alcoolice, i s-a anulat permisul si acum executa pedeapsa (cumulata). Cand poate da din nou examenul pentru obtinerea permisului de conducere - de cand se calculeaza termenul - de la anulare sau de la eliberare?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:49, 22 Decembrie 2011
termenul este de 6 luni de la executarea pedepsei, ptr cei care executa pedeapsa in penitenciar.
Termenul este de 1 an si curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare la pedeapsa cu inchisoarea , suspendata conditionat .

Termenul de 6 luni este incident in cazul in care s-a dispus pedeapsa cu inchisoarea, in regim privativ de liberatate sau s-a dispus executarea pedepsei la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 336.alin 1 paiselena paiselena Buna ziua. Sotul meu a condus avand 0,42alcool in aerul expirat si i s-a retinut permisul de conducere.I s-au recoltat si probe de sange dar inca nu stim ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan yonutz2009 yonutz2009 Salut! Am si eu o problema...Sunt chemat in instanta pentru conducere sub influenta alcoolului(1.3 g alcool/ l sange).Mentionez ca sunt la prima abatere,si ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice toma ioan bogdan toma ioan bogdan Buna ziua In octombrie 2008 am depistat in trafic sub influenta bauturilor alcoolice peste limita legala. Dupa testarea cu etilotestul si recoltarea probelor ... (vezi toată discuția)