Buna ziua
In octombrie 2008 am depistat in trafic sub influenta bauturilor alcoolice peste limita legala.
Dupa testarea cu etilotestul si recoltarea probelor biologice mi-sa intocmit doar penal.Procesul a durat aproximativ 6 luni pana in 4 aprilie 2009 cand mi-am primit sentinta.
Pe durata procesului nu am avut permis de conducere.
Intrebarea este:
Este posibil sa pot da examen pentru redobandireaa permisului cu sase luni mai devreme(cat a durat procesul) tiinand cont ca in timpul procesului nu am avut permis si deja a trecut un an de la data cand am fost depistat in trafic sub influenta bauturilor alcoolice?
Dupa trecerea unei perioade de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, trebuie sa sustineti din nou examenul auto. Studiati si OUG 195/2002.
Care a fost sanctiunea aplicata ?Daca s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei , sau a celei cu executarea sub supraveghere , examenul poate fi sustinut numai dupa scurgerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti .
Daca , in cazul de fata , instanta de judecata a aplicat o pedepasa privativa de libertate , a individualizat pedeapsa inchisorii prin posibilitatea executarii acesteia la locul de munca , sau a dispus pedeapsa amenzii , in termen de 6 luni de la ramenerea definitiva a hotararii veti putea sustine , din nou , examenul , in vederea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice.
Termenele sunt imperative, si , conform acestui aspect , o derogare in acest sens nu poate exista.
Corect, cred ca trebuie sa veniti cu amanuntele solicitate de Av.Stoica Ioana.
Daca instanta de judecata a aplicat o pedepasa privativa de libertate ,cu executare la locul de munca , sau a dispus o amenda penala , in termen de 6 luni de la ramenerea definitiva a hotararii veti putea sustine , din nou , examenul , in vederea sustinerii examenului pentru permis de conducere si de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice.
Daca s-a dispus de instanta suspendarea conditionata a executarii pedepsei , sau cu executarea sub supraveghere , examenul poate fi sustinut numai dupa scurgerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti .
Succes!