avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conducerea sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conducerea sub influenta bauturilor alcoolice

Buna ziua
In octombrie 2008 am depistat in trafic sub influenta bauturilor alcoolice peste limita legala.
Dupa testarea cu etilotestul si recoltarea probelor biologice mi-sa intocmit doar penal.Procesul a durat aproximativ 6 luni pana in 4 aprilie 2009 cand mi-am primit sentinta.
Pe durata procesului nu am avut permis de conducere.
Intrebarea este:
Este posibil sa pot da examen pentru redobandireaa permisului cu sase luni mai devreme(cat a durat procesul) tiinand cont ca in timpul procesului nu am avut permis si deja a trecut un an de la data cand am fost depistat in trafic sub influenta bauturilor alcoolice?
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 12:28, 22 Noiembrie 2009
Dupa trecerea unei perioade de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, trebuie sa sustineti din nou examenul auto. Studiati si OUG 195/2002.
Care a fost sanctiunea aplicata ?Daca s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei , sau a celei cu executarea sub supraveghere , examenul poate fi sustinut numai dupa scurgerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti .

Daca , in cazul de fata , instanta de judecata a aplicat o pedepasa privativa de libertate , a individualizat pedeapsa inchisorii prin posibilitatea executarii acesteia la locul de munca , sau a dispus pedeapsa amenzii , in termen de 6 luni de la ramenerea definitiva a hotararii veti putea sustine , din nou , examenul , in vederea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Termenele sunt imperative, si , conform acestui aspect , o derogare in acest sens nu poate exista.
Corect, cred ca trebuie sa veniti cu amanuntele solicitate de Av.Stoica Ioana.
Daca instanta de judecata a aplicat o pedepasa privativa de libertate ,cu executare la locul de munca , sau a dispus o amenda penala , in termen de 6 luni de la ramenerea definitiva a hotararii veti putea sustine , din nou , examenul , in vederea sustinerii examenului pentru permis de conducere si de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice.
Daca s-a dispus de instanta suspendarea conditionata a executarii pedepsei , sau cu executarea sub supraveghere , examenul poate fi sustinut numai dupa scurgerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti .
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere alinamirabela alinamirabela daca cineva a fost prins de politie conducand pe drumurile publice un autovehicul neavand permis de conducere si e prins de politie mai isi mai poate lua ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere Dannet Dannet In 2008 am fost depistat sub influenta bauturilor alcoolice,peste 0,8,fara alte incidente. Am fost condamnat cu suspendare 6 luni prin hot definitiva in ... (vezi toată discuția)
Permis anulat, redobandire eu_craciun eu_craciun Buna ziua, fratelui meu i-a fost anulat permisul de conducere prin noiembrie 2012 iar in data de 15.05.2013 s-a pronuntat sentinta prin care il condamna la 5 ... (vezi toată discuția)