avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat, redobandire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat, redobandire

Buna ziua, fratelui meu i-a fost anulat permisul de conducere prin noiembrie 2012 iar in data de 15.05.2013 s-a pronuntat sentinta prin care il condamna la 5 luni inchisoare cu suspendare pe durata a 2 ani si 5 luni termen de incercare, in temeiul dispozitiilor art 71 alin 2 interzice inculpatului drepturile prevazute de art 64 alin 1 literele a) teza a II si b) cod penal, in temeiul art 71 alin 5 suspenda conditionat executarea pedepselor accesorii.
In hotararea expusa mai sus nu am vazut nimic legat de dreptul de redobandire a permisului.
Imi puteti spune va rog cand ar putea sustine examenul pentru redobandirea permisului si unde pot gasi baza legala?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:16, 15 Octombrie 2013
pentru ce infractiune a fost trimis in judecata? conducere sub influenta bauturilor alcoolice?
Daca aceasta este infractiunea, atunci poate sa isi redobandeasca permisul dupa 1 an de la data ramanerii definitive a cauzei.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
Avocat Draghici Cornelia, Avocat
Da, pentru alcool, am auzit mai multe variante printre care si asta si nu eram sigur.
Imi puteti spune si unde gasesc reglementarea legala?
Multumesc mult pentru timpul acordat.
oug195
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la datagraţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal alcoolemie 0.75 prima proba cernescu cernescu In urma cu 3 ani am avut un accident rutier cu alcoolemie de 0.42 in aer expirat si in sange 0.75 prima proba si la 1 ora dupa am avut 0.65. Procurorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru permis ? florin_tufa florin_tufa Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - ... (vezi toată discuția)
Explicatie Andreiuca Andreiuca As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate de luare in considerare a termenului petrecut inainte de finalizarea proceslui, vorbesc de un termen de ... (vezi toată discuția)