avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru sarcina si lauzie

Buna ziua!
Conform OUG nr.158/2005 At. 24 (2) ”Concediile pentru sarcinã şi lãuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimã obligatorie a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice.”
Va rog sa imi spuneti daca medicul de familie poate acorda un concediu de sarcina de 80 zile si un concediu de lauzie de 46 zile, tinand cont ca se va stii data exacta a nasterii copilului fiind vorba de o cezariana.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:55, 10 Octombrie 2012
Da, poate.:)
Acest concediu de sarcina, cum il numiti dvs, se imparte in 2 perioade:prenatal(inainte de nastere) si postnatal(dupa nastere, acele 42 zile obligatorii).:)
Va multumesc pentru raspuns.
Nu eu il numesc asa ci asa este denumit in OUG mentionata in mesajul anterior.
Intre timp am inteles din alte surse, ca se poate acorda un concediu de sarcina de 80 zile si un concediu de lauzie de 46 zile; din pacate medicii de familie nu au aflat acest lucru.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Mergeti la medic cu OUG 158/2005 poate asa o citeste si el si se dumireste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal mai mult de 42 de zile???? ContSters101001 ContSters101001 Buna ziua! Am doar o intrebare: concediul prenatal poate sa fie mai mare de 63 zile ( 126 sunt total), indeplinindu-se cele 42 zile obligatorii postnatal??? In ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)
Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)