avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua. Sotia mea cred ca vrea sa divorteze din strainatate. Avem 2 copii minori, ea sta separat de cateva luni de zile in Romania si are o relatie extraconjugala. Ce se poate face in situatia de fata? Mentionez ca eu nu imi doresc divortul sub nici o forma. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
kokojumbo, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:13, 14 Septembrie 2012
Daca nu sunteti de acord cu divortul, solutia ramasa este aceea a unei actiuni in instanta de la ultimul domiciliu comun.

Se vor administra probe si cel mai sigur este ca se va dispune in final desfacerea casatoriei.

In prezent se poate invoca chiar si propria culpa in destramarea familiei. Daca se va intampla asa probabil va trebui sa va angajati un avocat care sa va sfatuiasca si vis a vis de situatia copiilor, locuinta acestora, cheltuielile de crestere si educare pt ei.
Chiar daca nu sunteti de acord cu divortul, sotia nu poate fi obligata sa ramana casatorita impotriva vointei sale.
Va face dovada ca are resedinta in strinatate si astfel,va putea mandata un avocat s-o reprezinte la divort, va aduce dovezi ca relatiile sunt grav vatamate si casatoria nu mai poate continua si veti divorta.
Ramane sa va aparati functie de cererea sa cu privire la copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotiei costehard costehard Buna ziua Ma numesc X, am 48 de ani si sunt din Bucuresti Doresc sa desfac casatoria si as dori sa fac o intrebare in comunitatea avocatnet in speranta ... (vezi toată discuția)
Divort unilateral - fara acordul sotului ro.dragospopescu ro.dragospopescu Buna ziua, Vreau sa intentez divort, dar nu cred ca sotul meu va agreea ideea \"acordul partilor\". Suntem casatoriti de 1 an, nu avem copii si nici de ... (vezi toată discuția)
Culpa exclusiva narita narita Buna puteti sa imi explicati ce inseamna culpa exclusiva?multumesc (vezi toată discuția)