avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica

Buna ziua tutror.Am si eu o problema.Iubitule meu este foarte violent si uneori ma loveste din motive banale zic eu.Insa problema e putin mai complicata deoarece el locuieshte in apartamentul meu si nu vrea sa plece.Ce pot sa fac sa scap de el fara consecinte mai grave deoarece ma ameninta ca ma omoara de fiecare data cand ma loveshte.Ma gandesc ca daca merg la politie tot nu rezolv nimic pentru ca el nu pleaca si poate chiar ma si omoara daca afla acest lucru.ma puteti ajuta cu cateva sfaturi?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:18, 14 Septembrie 2012
Puteti chema politia de cate ori e violent, puteti depune plangere la politie pt loviri si alte violente ( solicitati de la IML un certificat medico-legal).
Puteti solicita instantei de judecata evacuarea lui pe calea ordonantei presedintiale si emiterea unui ordin de restrictie
Legea 25/2012 de modificare a Lg.217/2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie a introdus reglementarea ordinului de protectie.

Victima unor violente din partea unui membru de familie poate solicita instantei (cererea se judeca de urgenta si fara a se achita taxa de timbru) emiterea unui asemenea ordin.

Dvs puteti solicita evacuarea agresorului din locuinta, obligarea acestuia de a pastra o distanta minima fata de dvs, precum si interzicerea oricarui contact, inclusiv telefonic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Anonimata Anonimata As dorii sa stiu ce este de facut in cazul in care am depus plangere penala impotriva surorii mele cu care locuiesc care ma tot ameninta cu moartea si m-a ... (vezi toată discuția)
Ce pot face impotriva fostului sot care continua sa dea in mine? Catus Catus Dupa divorț am locuit preună si a continuat sa de a in mine.Ce pot face? (vezi toată discuția)