Cu data de 23 octombrie 2011 mi-am incetat activitatea de PFA si am primit indemnizatie crestere copil.
Acum am fost sa ma interesez ce acte trebuie sa pregatesc pentru a-mi redeschide activitatea si mi-au spus ca nu voi mai primi nimic pentru copil ca a implinit 1 an pe 3 septembrie 2012.
Se mai poate face ceva in acest caz?
1. Trebuia sa dati mai multe amanunte pentru a sti despre ce este vorba.
2. Cand ati facut cerere pentru CCC ati optat pentru varianta pana la varsta de 1 an sau de 2 ani a copilului?
3. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Daca ati reluat activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an nu veti mai primi acest stimulent de insertie.
Am bifat 1 an pentru ca asa mi s-a spus ca este la PFA. Nu am inceput inca activitatea ca nu s-a implinit anul.am suspendat-o pe 23 octombrie 2011. Nu mi-a spus nimeni ca trebuie pana implineste copilul 1 an si nu cand se implineste anul de suspendare.
1. Este sigur ca ati fost indusa in eroare (ca sa nu zic pacalita) de un functionar rau intentionat sau incomptent profesional.
- Chiar daca erati PFA puteati opta pentru una din cele doua variante de CCC.
- De ce nu ati intrebat aici, pe forum, inainte de a intra in CCC?
2. CCC se acorda pana la 1 an sau 2 ani de varsta a copilului nu 1 an sau 2 ani de CCC.
3. Daca ati beneficiat de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul a implinit 1 an nu mai puteti beneficia de stimulentul de insertie.
4. Acum trebuie sa mergeti la Registrul comertului sa faceti formele de incetare a suspendarii si reluare a activitatii PFA.