avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere PFA

Cu data de 23 octombrie 2011 mi-am incetat activitatea de PFA si am primit indemnizatie crestere copil.
Acum am fost sa ma interesez ce acte trebuie sa pregatesc pentru a-mi redeschide activitatea si mi-au spus ca nu voi mai primi nimic pentru copil ca a implinit 1 an pe 3 septembrie 2012.
Se mai poate face ceva in acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
MITULINA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:15, 14 Septembrie 2012
1. Trebuia sa dati mai multe amanunte pentru a sti despre ce este vorba.

2. Cand ati facut cerere pentru CCC ati optat pentru varianta pana la varsta de 1 an sau de 2 ani a copilului?

3. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si ati reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Daca ati reluat activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an nu veti mai primi acest stimulent de insertie.
Am bifat 1 an pentru ca asa mi s-a spus ca este la PFA. Nu am inceput inca activitatea ca nu s-a implinit anul.am suspendat-o pe 23 octombrie 2011. Nu mi-a spus nimeni ca trebuie pana implineste copilul 1 an si nu cand se implineste anul de suspendare.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
MITULINA, utilizator
1. Este sigur ca ati fost indusa in eroare (ca sa nu zic pacalita) de un functionar rau intentionat sau incomptent profesional.
- Chiar daca erati PFA puteati opta pentru una din cele doua variante de CCC.
- De ce nu ati intrebat aici, pe forum, inainte de a intra in CCC?

2. CCC se acorda pana la 1 an sau 2 ani de varsta a copilului nu 1 an sau 2 ani de CCC.

3. Daca ati beneficiat de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul a implinit 1 an nu mai puteti beneficia de stimulentul de insertie.

4. Acum trebuie sa mergeti la Registrul comertului sa faceti formele de incetare a suspendarii si reluare a activitatii PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc munca din crestere copil kilip kilip Vreau sa stiu daca ma poate lamuri cineva: in momentul de fata sunt in crestere copil si vreau sa imi schimb locul de munca pana implineste copilul varsta de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie amimihal amimihal Buna Va rog sa ma informati crect cu privire la urmatoarea situatie: sunt PFA....mi-am suspendat activitatea incepand cu 7 iunie 2014,optand pentru CIC de ... (vezi toată discuția)