avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... agresiune in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

agresiune in trafic

buna ziua,
astazi eram in trafic si m-am oprit pe banda onezin dreapta la un semafor care avea ,in mod normal, si un intremitent la dreapta,dar in acel moment era oprit-astfel ca am respectat culoarea semaforului mare adica rosu.in spatele meu s-a oprit o masina cu 2 tipi care s-au apucat sa ma clanxoneze si sa-mi faca semn sa merg mai departe ca e intermitent.i-am facut semn ca intremitentul este oprit si am ramas la locul meu.dupa o serie de gesticulari si de "bodoganiritipul din dreapta mi-a aruncat cu o bila (la cum s-a auzit) in luneta,prietena mea care era pe bancheta din spate ii face semn ca intermitentul nu functioneaza,dupa cateva secunde au m-ai aruncat odata cu acelasi obiect.in masina eram si cu 2 copii mici de 3 ani.

cine stie exact cum poate fi incadrata aceasta fapta,va rog sa ma ajutati.
am chemat politia le-am dat nr masinii si a ramas sa identifice proprietarul si apoi ma cheama si pe mine la sectie pt declaratie.

dar va rog cine are dreptul facut sa-mi spuneti cum se incadreaza fapta avand in vedere ca cel din dreapta a aruncat iar de clanxonat logic ca a fost soferul.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:47, 14 Septembrie 2012
cel mult este o contraventie prevazuta de lg 61/1991.
immm nu stiu daca e doar atat caci codul rutier prevede la art 102 alin 1 pct 22-agresiunea in trafic-se dau puncte amenda si pct penalizare....
agresiune este atunci cind te sicaneaza cineva in trafic sau te si loveste. efectul acestor activitati constau in imposibilitatea de a cinduce masina in mod corect si pun in pericol ceilalti participanti la trafic.Nu cred caeste si atunci cind stai la semafor si iti arunca seminte pe geam.

oricum, fiind o contraventie care nu a fost constatat de catre agent in mod direct veti avea nevoie de probe solide iar declaratia dvs si a sotiei dvs nu vor fi suficiente. in lipsa unor martori nu cred ca vor pati ceva, nici macar pecuniar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Galben intermintent ! rutiera -Christian- -Christian- Buna ziua, ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema ? In caz ca avem culoarea rosie la semafor, pentru inainte si stanga, iar pentru dreapta ... (vezi toată discuția)
Regim legal pentru culorile semaforului verde și verde intermitent: când am prioritate? pinteat pinteat Stimati colegi, Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis trecere pe rosu zzandreii123 zzandreii123 Salutare. De curand mi-a fost retinut permisul 30 zile pentru trecere pe rosu, dupa parerea domnului politist + 4 pct + amenda 195 lei in 48h. Situatia a fost ... (vezi toată discuția)