avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Conversie factura USD in EUR PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Conversie factura USD in EUR PFA

Buna ziua,

Am un PFA care realizeaza servicii de consultanta. Emit lunar o factura in USD, iar luna aceasta cred ca ma cam apropii de plafonul de 100000 EUR ceea ce ma obliga sa trec de la impozitarea pe baza de norma de venit la impozitarea in sistem real.
Intrebarea mea este cum sa transform dolarii in euro? Transform suma in lei in euro? Ce curs trebuie sa folosesc?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:37, 15 Septembrie 2012
In primul rand,conform art 49 pct(8)din Codul fiscal aveati obligatia sa completati Registrul-jurnal de incasari si plati la partea de incasari,cu sumele incasate in USD transformate in lei la data incasarii acestora.Conform pct.(9) al aceluiasi articol,contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit,care au inregistrat un venit brut mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 100000 de euro,incepand cu anul urmator determina venitul net in sistem real.Cursul de schimb utilizat pentru determinarea echivalentului in lei al sumei de 100000 de euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de BNR,la sfarsitul anului fiscal.
,
Trecerea de la impozitarea la norma de venit la cea in sistem real se face la sfarsitul anului prin declaratia 220.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma pe venit pfa ferma de subzistenta masura 141 legume mary6 mary6 va rog mult,spuneti-mi si mie cum sa completez decl 220 ? si cum pot trece de la contabilitate sistem real,la norma pe venit?multumesc! (vezi toată discuția)
Calcul impozit la trecerea de la norma la sistem real? Viorel112 Viorel112 Daca am un PFA la norma si intr-un an am depasit 100.000 EUR, atunci doar pentru anul viitor voi plati impozitele in sistem real, sau si pentru anul depasirii ... (vezi toată discuția)
trecere de la norma de venit la sistem real - intrep. individuala AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 As vrea si eu sa stiu cand se trece de la norma de venit la sistem real? Atunci cand se depaseste suma de 100.000 euro in cursul anului? Si in ce consta ... (vezi toată discuția)