avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIM pe per determinata expira in timpul concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIM pe per determinata expira in timpul concediului post-natal

Buna ziua!
La jumatatea lui ianuarie expira contractul meu de munca. Eu nasc la jumatatea lui decembrie. Cand expira contractul de munca voi fi, practic, in plin concediu de maternitate. Ce se intampla cu zilele ramase din concediul de maternitate? Si ce se intampla cu concediul de crestere a copilului in cazul acesta? Voi mai putea lua indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:16, 4 Octombrie 2012
concediul de maternitate este un concediu medical. vi se va plati in continuare, dar data de incetare a cim ramane cea prevazuta in contract.
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati dvs. la acea data.

2. Aveti doua posibilitati:

A) - Pana la data incetarii CIM certificatele medicale le depuneti la angajator care le plateste.
- Dupa aceea depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.
- Dupa terminarea concediului de maternitate veti intra in CCC.

B) - Daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in concediu de maternitate).
- Certificatele medicale le prezentati la Agentia de Somaj care vi le va plati.
- Apoi intrati in CCC.
- Dupa terminarea CCC reveniti in somaj si veti primi si indemnizatie de somaj.
Multumesc mult pt. indicatii! Ma speria gandul ca din cauza asta nu as mai putea intra in CCC. Dar ma incadrez pt. prima optiune data de dvs.
Buna ziua. La mine situatia e putin diferita, dar nu am gasit o discutie unde sa ma incadrez. Eu va trebui sa nasc in martie 2013, cim e pe perioada determinata de 8 luni, pana pe 24 ian.2013 , iar concediul prenatal il pot lua incepand cu 9 ian.2013. Nu pot beneficia de somaj, deoarece nu am inca 12 luni de cotizare prin venituri salariale (am beneficiat de somaj inaintea incheierii cim actual).

Sa inteleg ca ma incadrez si eu la pct.A?

\" - Pana la data incetarii CIM certificatele medicale le depuneti la angajator care le plateste.
- Dupa aceea depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.
- Dupa terminarea concediului de maternitate veti intra in CCC.\"

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
ai2008, utilizator
Va incadrati la lit.A) numai daca concediul de maternitate(cele 126 de zile de sarcina si lauzie) incepe inainte de a inecea CIM, adica inainte de data de 24.01.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate dupa ccc daniela.popa daniela.popa Buna ziua. Voi termina CCC1 pe 30 Dec.2012. Pe 31 Dec. voi intra in concediu de maternitate urmand sa nasc alt copil pe la sfarsitul lui Ian. 2013. Din pacate ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale PANFILE CONSTANTA PANFILE CONSTANTA Buna ziua, In prezent sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la 8.09.2013. Sunt insarcinata in 6 luni si ar trebui sa nasc la inceputul lui ... (vezi toată discuția)
Expirare contract de munca gravida ramona18121984 ramona18121984 Buna ziua.sunt insarcinata in 34 saptamani si urmeaza sa nasc pe 14 noiembrie.Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si imi expira pe 1 noiembrie,cu ... (vezi toată discuția)