avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pt persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pt persoana cu handicap

O persoana care este deja pensionata de invaliditate are drept si la indemnizatie de handicap? Boala invalidanta este si pe lista celor de dizabilitati (schizofrenie paranoida). De la Directia pt Persoane cu Handicap i s-a raspuns ca trebuia ca boala sa apara inainte de varsta de 26 ani (i-a aparut la 29 de ani) si ca realizeaza un venit. Iar de la DPPH central a primit un raspuns gen Ponta, 2 pagini copy-paste din L.446/2006 din care nu rezulta nimic. Culmea e ca daca avea intai indemnizatia de handicap, avea drept si la pensie de invaliditate, dupa noua Lege a pensiilor 263/2010. Va multumesc si astept un raspuns avizat!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 00:26, 16 Septembrie 2012
Nu are legatura pensia de invaliditate cu incadrarea in afectiune cu grad de handicap
Competenta de incadrarea unei persoane in afectiune cu grad de handicap este numai comisia de expertiza medicala persoane cu handicap din cadrul primariei locale care analizand competent documentele medicale,poate dispune incadrarea in grad de handicap
De la Directia pt Persoane cu Handicap i s-a raspuns ca trebuia ca boala sa apara inainte de varsta de 26 ani


Inca nu exista norma in vigoare care sa prevada varsta la care sa apara o boala,astfel incat afirmatia avansata de reprezentantul DPPH nu are temei legal
Multumesc, nici eu n-am gasit nicio conditionare de varsta nici in criteriile medicale de incadrare in grad de handicap, de aceea am intrebat, in speranta ca cineva cu experienta (chiar si in instanta) a avut o situatie similara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate brdcristea brdcristea Buna ziua Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua Soacra mea este nevazatoare si este incadrata in gradul 1 de handicap grav permanent(are certificat).Intre timp a facut mai multe accidente ... (vezi toată discuția)