avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CE PROBLEME IMPLICA PE VIITOR O DEMISIE fara preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CE PROBLEME IMPLICA PE VIITOR O DEMISIE fara preaviz?

Buna ziua ,
Va rog daca puteti sa ma ajutati sa-mi raspundeti la o problema de a mea.
Mi-am dat demisia si nu mai vreau sa stau in preaviz ,nu ma intereseaza daca asa nu mi se v-a plati si vreau sa plec .
Exista vreo problema, imi afecteaza pe viitor la alte locuri de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:09, 15 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc ,dar imi poate incheia cu litera i?
1. Daca lipsiti nemotivat nu veti fi platit pe perioada absentei si va poate concedia pentru abateri disciplinare.

2. - Art.130(1), lit.i) exista in vechiul Cod al muncii (Legea 10/1972), valabil, pana la 01.03.2003.
- Incepand cu 01.03.2003 se aplica actualul Cod al muncii (Legea 53/2003) unde concedierea discip-linara este prevazuta la art.61, lit.a).

3. - Daca va concediaza cu art.61, lit.a) din Codul muncii nu veti pati nimic.
- Acum nu mai exista carnete de munca si un alt angajator nu mai vede cum ati plecat de la alte locuri de munca.
- Si chiar daca vede asta nu inseamna neaparat ceva rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia ralukdas ralukdas Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în ... (vezi toată discuția)
Litera "i"in cartea de munca tPatry tPatry Ne mai afecteaza litera i in cartea de munca?#-oSe mai poate incheia un contract cu litera i? (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu litera i mare daniellhvbmhdgf daniellhvbmhdgf buna ziua, as vrea sa stiu si eu ce inseamna a ti se desface cartea de munca cu litera i MARE si in ce consta ea , aceasta cam la ce se refera , dupa ce durata ... (vezi toată discuția)