buna ziua, as vrea sa stiu si eu ce inseamna a ti se desface cartea de munca cu litera i MARE si in ce consta ea , aceasta cam la ce se refera , dupa ce durata poti sa incepi sa lucrezi in alta parte cu aceeasi calificare al carei carti de munca a fost desfacuta .
2. Fostul Cod al Muncii prevedea ca temei de drept al desfacerii disciplinare a c.i.m. art.130 lit.i.
In prezent, temeiul de drept al desfacerii disciplinare a c.i.m. il constituie art.61 lit.a C.mun.
Art.61 C.mun.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
....
3. Puteti sa lucrati in alta parte, imediat dupa ce vi s-a incetat raportul de munca. Nu trebuie sa treaca o anumita perioada de timp pentru ca sa va angajati din nou.
Nu va afecteaza desfacerea disciplinara a c.i.m. ... parerea mea este ca, conteaza competenta dvs de a va indeplini atributiile prevazute in fisa postului.