avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recursul mai poate continua daca am platit sulta..?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recursul mai poate continua daca am platit sulta..?

Buna ziua, am termen in16 octombrie 2012 recurs partaj....intre timp
fata de terminarea apelului si data solutia care in termen legal s-a trecut la recurs.
Sunt somat ( nu am cumsa verific la dosar fiind sambata ) verbal ca din data de
23 septembrie 2012 pot fi executat silit sau se intra inprocedura de executare silita
in baza ca s-a obtinut hotarirea executorie....cu toate ca am inteles ca daca dosarul este la Curtea de apel Bucuresti iar hotarirea executorie se obtine de unde s-a judecat prima instanta la fond (sector 3 )....dar dupa informati-le mele nu se elibereaza daca dosarul nu se gaseste la arhiva la instanta de fond....Intrebare :1.Poate obtine in situatia asta hotarirea executorie legal...?
2. Daca eu achit sulta in termen prin intermediul unui executor judecatorescsi sau
notar ....judecarea recursului merge in continuare pentru ca eu nu sunt multumuit de solutie de la fond si apel...iar eu doresc sa nu ajung in executare silita....?
3. Partea care a primit sulta poate suspenda recursul pe motiv ca nu mai exista
situatia anterioara introduceri recursului...adica eu am cerut la recurs atribuirea imobiluilui aflat in partaj ca cotributie personala...?
Astept un raspuns urgent caci sunt presat de timp...Va Multumesc,
Cel mai recent răspuns: kike , utilizator 09:31, 19 Septembrie 2012
Explicatiile sunt usor alambicate,dar cred ca am prins ideea.Nu se poate sa va execute silit atata timp cat exista dosarul pe rol,pana la o sentinta definitiva.Daca aveti termen in 16 oct. cum sa va execute in septembrie?Daca a-ti facut recurs in termen,acea sentinta nu va poate obliga in niciun fel.In legatura cu sulta,nu trebuie sa platiti deocamdata pana la solutionarea definitiva .Ar trebui mai multe detalii.
Recursul se va judeca si daca acihtati sulta.

Nu stiu cat rost are sa o platiti in prezent.
Se poate ca instanta de recurs sa nu isi mai bata capul cu judecata daca achitati sulta...daca la asta v-ati gandti...
Buna seara...pentru Dl. avocat Laconschi....nu m-am gindit sa platesc sulta inainte de terminarea recursului....Sunt amenintat cu executarea silita din 23 septembrie( verbal ) nu am vazut daca
are o hotarire executorie....Nu stiu daca este o cacialma... a parti adverse...sa platesc sulta
inainte de incheierea recursului....Eu nu doresc sa ajung in executare silita...deoarece pot fi obligat sa platesc 10% comision catre executor judecatoresc + taxa judiciara de timbru cind voi contesta executarea silita + onorariu avocat...asta ar insemna vro 30.000 ron....
O intrebare daca mai puteti sa ma ajutati....Oare nu trebuie sa primesc intii o somatie de plata cu un termen rezonabil...15-30 zile....in care sa-mi aduca la cunostinta si sa-mi prezinte
hotarirea executorie si definitiva fara sa ajung eu sa fac anularea executari silite...?
Buna seara, pentru ,,kike''.....partea adversa sustine ca dupa fond si apel...ar fi obtinut
o hotarire executorie cea de la fond....iar faptul ca inca nu s-a incheiat recursul am termen pe 16 octombrie...incerca sa declanseze procedura de executare silita....Se spune pe la ,,colturi''
ca poatea trimis in vreun fel dosarul la prima instanta...a obtinut hotarirea executorie....pe urma a trimes inapoi dosarul la curtea de apel...pentru recurs....deci avind hotarirea executorie dar nu definitiva....se sustine ca pe 23 septembrie pot intra in procedura de executare....caci a trecut 6 luni de s-a pronuntat in apel instanta...22 martie 2012...si comunicata la sfirsitul lui mai 2012....Acum ati inteles...problema ....poate este doar o presiune inca nu am primit nimic de la executorul judecatoresc...ce parere aveti.....!
În materie civilă hotărârile sunt
- definitve - cele rămase așa prin neapelare sau cele de după judecarea apelului și
- irevocabile - cele rămase așa prin nerecurare sau cele de după judecarea recursului.

Pot fi investite cu formulă executorie hotărârile definitive (deci și cele care judecă încă în recurs).

Alte discuții în legătură

Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac dupa asta??? hot de partaj- sulta Dove27 Dove27 Buna ziua, Va rog frumos , putin ajutor daca se poate! Am avut proces de partaj, s-a terminat,trebuie sa primesc hotararea, care spune ca mi se atribuie ... (vezi toată discuția)
Notificare plata pensie alimentara adi_2010 adi_2010 S-a pronuntat hotararea in procesul de fond si s-a stabilit plata unei pensii alimentare incepand cu luna mai 2010. Nu am primit inca hotararea acasa (am ... (vezi toată discuția)