buna ziua!tocmai am primit un formular de la ANAF prin care mi se comunica faptul ca trebuie sa suport cheltuielile de judecata(ca urmare a unui proces pierdut) in valoare de 4.400 ron! ce se intampla daca nu le platesc?...vreau sa mentionez ca pe teritoriul Romaniei nu detin nici o proprietate!...va afecta asta in vreun fel rudele de gradul 1? va multumesc anticipat!
Pana in prezent nu am cunostinta sa plateasca rudele obligatiile debitorului.
Se va initia procedura de executare silita, in sensul ca se vor face demersuri pentru a se identifica valori in patrimoniul dvs, care pot fi executate
nu, rudele dumneavoastra nu pot fi obligate sa plateasca nimic.
daca nu aveti bunuri proprietate personala, nu vor trece la executarea silita mobiliara si imobiliara. Dar exista si posibilitatea popririi asupra veniturilor pe care le obtineti (salariu). Poprirea consta in posibilitatea finantelor de a lua din salariu (sau pensie) 1/3 in fiecare luna pana cand se achita tot.
atentie: daca aveti bunuri in coproprietate (cu fratii - bunuri mostenite sau cu sotia - o casa, masina, etc), finantele pot cere partajul bunului si vanzarea cotei dumneavoastra.
Daca nu realizati venituri in Romania si nu detineti proprietati in aceasta tara, nu inseamna ca nu puteti fi executat silit. Intre Romania si statele UE exista protocoale de colaborare in domeniul colectarii creantelor datorate statului roman (a se vedea titlul VII indice 1 Cod procedura fiscala).
Executare
connexgr
Buna ziua,
Am un credit ipotecar si avand in vedere ca posibilitatile de plata scad pe zi ce trece vreau sa stiu ce se va intampla cu bunurile mele.Locuinta ... (vezi toată discuția)