avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

Buna ziua! Sunt studenta la master anul II, am peste 26 de ani si intentionam sa avem un copil. Intrebarea mea este: Daca data nasterii va fi in luna iulie sau august anul viitor, pot primi indemnizatie pentru crestere copil? Sau cu alte cuvinte: cat timp dupa terminarea anului scolar se considera ca sunt studenta? Multumesc anticipat pentru raspuns!:D
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:08, 16 Septembrie 2012

OUG 111/2010
Art. 2
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a)concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b)concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;

Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului e necesar ca 12 luni anterior nasterii copilului sa fi obtinut venituri supuse impozitarii sau sa va fi aflat intr-o situatie care ar fi considerata perioada asimilata.Fiind studenta la zi va incadrati ca perioada asimilata la litera m).
Faceti un calcul in functie de cand veti terima studiile si programati bebe astfel incat cele 12 luni anterioare nasterii sale, dvs sa fi urmat cursurile la zi ale facultatii(sau masterul):)






1. Nu conteaza varsta pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. - Precizati care va fi data absolvirii (fara sustinerea examenului final).
- Vi se va cere o adeverinta de la institutia de invatamant in care sa se precizeze ca ati frecventat cursurile la zi, fara intrerupere, pana la data solicitarii adeverintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta ContSters245173 ContSters245173 Buna seara!Sunt studenta in anul 2 din 3,la o facultate de stat,la zi si in iulie voi naste primul copil. As dori sa aflu daca pot primi o indemnizatie/ajutor ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie pentru ccc daca sunt studenta? andrea76 andrea76 Buna ziua ,sunt studenta anul 1 la facultate cursuri de zi si sunt insarcinata in 5 luni,intrebarea este daca ca si studenta beneficiez de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Mama studenta kiada kiada Buna ziua, Sunt masteranda in anul II la o universitate de stat, dar la buget. Am implinit deja varsta de 26 de ani, sunt insarcinata, urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)