avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... MAMA STUDENTA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

MAMA STUDENTA

Buna ziua,
Sunt masteranda in anul II la o universitate de stat, dar la buget. Am implinit deja varsta de 26 de ani, sunt insarcinata, urmeaza sa nasc in august 2013 si as dori sa stiu daca voi putea primi indemnizatie de crestere a copilului. Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2013
kiada, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:48, 17 Ianuarie 2013
OUG 111/2010
ART. 2
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
#M2
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
#B
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară

(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua şansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;

Daca 12 luni anterior nasterii copilului sunteti student/masterand la zi puteti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.:)
Nu conteaza varsta ci numai ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa frecventati, la zi, cursurile de masterat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil mihaela201 mihaela201 Buna ! am si o intrebare in ceea ce priveste indemnizatia pentru copil. Acum sunt in ultimul an de facultate la ZI si Buget si sunt insarcinata. Dupa calculele ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie crestere copil iulianail iulianail Buna ziua, vreau sa stiu daca urmez o forma de invatamant la zi (postliceala sanitara) si sunt insarcinata, as putea beneficia de indemnizatie pentru crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Denisa PP Denisa PP Buna ziua! Sunt studenta la master anul II, am peste 26 de ani si intentionam sa avem un copil. Intrebarea mea este: Daca data nasterii va fi in luna iulie sau ... (vezi toată discuția)