avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acceptul pentru parasirea tari impreuna cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acceptul pentru parasirea tari impreuna cu minorul.(obligatia de a face ?)

Sunt chemat in judecata in urma unei actiuni inaintate de catre fosta sotie ,in care se cere instantei de judecata sa dispuna obligarea mea de a imi da consimtamintul ca minora ,incredintata mamei prin hotarire definitiva, sa fie trecuta pe pasaportul mamei si sa poata fi scoasa din tara.Se motiveaza ca "este impiedicata sa isi indeplineasca obligatiile parintesti ,pt ca asfel nu isi poate vizita sora din germania impreuna cu fetita de 3 ani.Aceasi fetita de numai 3 ani care in cadrul procesului de divort sa considerat ca este prea mica pt ca eu sa o pot lua acasa (la numa 2 km departare) si mi sa acordat drept de vizita numai 4 ore pe luna si numai la domiciliul fostei sotii.
Va rog frumos daca imi puteti spune ,in ce masura ma poate obliga instanta de judecata sa imi dau acceptul ca fetita sa poata fi scoasa din tara.
Mentionez ca in mod normal nu as fi avut nimic impotriva daca motivele aratate mai sus ar fi fost reale.Dar adevarul este ca ,hotarirea de incredintare a ramas definitiva si eu nu am mai atacat-o la curtea de apel,deoarece decizia instantei a fost influentata de mai multe falsuri comise de catre fosta sotie,falsuri ce in acest moment fac subiectul mai multor dosare penale aflate in cercetare si sesizari inclusiv la Consiliul superior al magistraturi si la Directia Generala Anticoruptie,iar eu astept rezultatele acestor anchete ca sa pot dovedi ca hotarirea a fost eronata si sa deschid o noua actiune in care sa solicit incredintarea minorei. Motivele reale fiind faptul ca fosta sotie doreste sa paraseasca tara definitiv pt a ma impiedica sa obtin incredintarea fetitei.In motivele invocate de fosta sotie mai arata ca fetita este impiedicata asfel sa tina legatura cu verisoara ei din germania,(pe care oricum o vedea si inainte o data pe an) iar nepotul meu de numai 12 ani ,desi locuieste foarte aproape de fosta sotie nu a fost lasat nici macar sa ai dea un cadou verisoarei lui de ziua ei cumparat din alocatia lui cu toate ca efectiv timp de 2 ani au crescut impreuna,in acest moment nu a mai vazut-o de un an de zile pt ca motiveaza fosta sotie "nu are drept de vizita si nu este trecut in hotarirea judecatoreasca".Se incearca indepartarea fetitei mele de mine si de familia mea.Se poate cere audierea unui copil de 12 ani in instanta?E foarte trist ca nu isi poate vedea verisoara .
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
ContSters48964, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 16:54, 22 Ianuarie 2009
Este in primul rand vorba de o sentinta irevocabila cu privire la incredintare minor si vizitare minor. Pana la o solutionare a cererilor dvs inaintate la DNA si CSM ,instanta nu poate avea in vedere decat aceasta sentinta, sau mai bine spus aceasta sentinta si bineinteles alte probatorii cerute de reclamanta. In mod obisnuit, plecarea in strainatate se facea in baza unei declaratii notariale de+a dvs, de aici actiunea cu obiect obligatia de a da acceptul pe care v-a promovat-o fosta sotie.. Daca d-na intr-adevar pune in primejdie vadit sanatatea, interesele minorului, etc, cereti aici incuviinţarea de probe cu inscrisuri, martori, etc in vederea respingerii acestei actiuni.
roxana_c96 a scris:

. Daca d-na intr-adevar pune in primejdie vadit sanatatea, interesele minorului, etc, cereti aici incuviinţarea de probe cu inscrisuri, martori, etc in vederea respingerii acestei actiuni.


Pe mine ma interesa strict in ce masura poate lua instanta de judecata o asfel de hotarire avind in vedere ca este un drept al parintelui de a nu isi da acordul .Faptul ca pune in primejdie vadit sanatatea minorului stim cu toti ca in romania este aproape imposibil de dovedit ,exceptiie facind doar cazurile extreme. De interesele minorului nici nu poate fi vorba,nu au nici o valore in fata instantei de judecata e doar un cuvint pe care il arunca in fata unele instante de judecata pt a isi motiva hotaririle,deoarece "interesele minorului" sunt complexe si lasa loc de interpretari .Cam la atit se rezuma interesele minorului.

Va multumesc

Cetatenii români cu varsta sub 18 ani nu pot calatori în strainatate neinsotiti. Copiii minori pot iesi din tara daca îndeplinesc una din urmatoarele conditii:
• sunt însotiti de ambii parinti;
• sunt însotiti de un parinte aflat în posesia, dupa caz, a unuia dintre documentele urmatoare:
- declaratia celuilalt parinte, declaratie autentificata de catre notar, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei.
- certificatul de deces al celuilalt parinte
- hotarare judecatoreasca definitiva de încredintare a copilului etc.
• sunt însotiti de un adult aflat în posesia certificatului personal de cazier judiciar si a declaratiei autentificate din partea ambilor parinti din care sa rezulte acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)
Custodie definitiva si irevocabila oscumpyka oscumpyka Buna seara..va multumesc in primul rand pentru raspunsuri...dar mai am si eu o intrebare din miile de intrebari la care inca nu le gasesc raspunsul....am ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor cornelia18 cornelia18 sunt in proces de divort cu fostul meu sot care nu mai locuim impreuna din ziua de cand am intentat actiunea de divort.Instanta mi-a incredintat mie fetita in ... (vezi toată discuția)