avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile persoanelor cu handicap care muncesc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile persoanelor cu handicap care muncesc

Buna ziua! Eu sunt o persoana cu handicap accentuat,primesc un ajutor special de 237 lei.Daca ma angajez pierd ajutorul special sau nu?
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 22:31, 15 Septembrie 2012
Nu,nu il pierdeti,deoarece este acordat in temeiul disp L nr 448/2006 republicata
Pardon,nu primiti 237 lei,ci 234 lei lunar! Sau s-a marit si eu sa nu stiu?
Ajutorul acela,sau cum i se mai spune: Indemnizatie de handicap,nu il veti pierde in cazul in care va angajati,mai degraba sa stiti ca daca va angajati,nu vi se opreste impozit pe salariu si veti avea si 3 zile in plus la concediu de odihna,plus alte beneficii.
Puteti sa verificati citind legea 448/2006
Buna ziua! Spuneti-mi si mie ce drepturi au persoanele cu handicap accentuat care sunt angajate?
sunt multe drepturi :
-transport
-cultura,sport
-educatie
-sanatate
-facilitati........etc.

v-am zis,cititi legea 448/2006,acolo veti vedea ce va intereseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un salariat cu incadrat cu grad de handicap? deea09 deea09 Conform Legii nr. 448/2006 persoanele cu handicap grav si accentuat beneficiaza de scutire de impozit pe veniturile din salarii. Dar ce alte drepturi mai ... (vezi toată discuția)
Isr elizaelena elizaelena buna seara! am inteles ca s-a marit indicatorul social de referinţă ...sotul meu beneficiaza de stimulentul de insertie. se va mari aceasta suma(500lei)? (vezi toată discuția)
Imprumuturi la banci pentru persoane cu handicap mihailescucr mihailescucr Buna ziua! Sunt o persoana cu handicap accentuat. Vreau sa stiu daca pot sa fac un imprumut in lei la o banca. Pot sa fac un imprumut la banca? Pot sa iau ... (vezi toată discuția)