avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IESIRE DIN INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IESIRE DIN INDIVIZIUNE

Buna ziua . Am depus o cerere de iesire din indiviziune pt. ca ceilalti nu doresc pe cale amiabila . Ei o tin mortis ca au investit in amenajari,conservare etc. Invoca o suma exorbitanta pentru situatia de acolo.Vreau sa stiu daca ei prezinta nu stiu ce chitante , acestea sunt luate in considerare sau eu pot cere ca pe cheltuiala piritului sa faca o aepertiza tehnic? Eu am cerut expertiza dar in vederea lotizarii nu a evaluarii nazbitiilor cerute de coproprietar.Si nu in ultimul rind : in cazul in care instanta hotaraste ca eu ar trebui sa platesc amenajarile alora , pot cere compensare cu faptul ca ei au locuit acolo ani de zile si tot ce au facut au facut fara stirea mea ?
Va multumesc mult . Chiar am nevoie de informatiile acestea . Am infatisare luna viitoare .
Cel mai recent răspuns: ContSters264774 , utilizator 14:39, 24 Septembrie 2012
Cred ca "razboiul" pornit de dvs. este mult prea complicat pentru a merge singur fara a avea un avocat alaturi.

O sa incerc sa va raspund la intrebarile dvs.; dar, va rog sa cititi si regulamentul acestui forum cu privire la informatiile/sfaturile primite pe forum.

1. Da, in principiu, chitantele pe care le prezinta pot fi luate in considerare; dar, acum depinde si de chitante, depinde si de suma trecuta pe ele... dar, va si puteti opune, motivat, ca sa nu se ia in considerare acele chitante!

2. Puteti solicita expertiza tehnica (sau orice alta expertiza este nevoie) dar, principiul este ca cine solicita acela plateste. Deci, daca instanta incuviinteaza expertiza, atunci va trebui sa o si platiti. Daca si partea adversa este de acord si solicita si ea aceasta expertiza, atunci cheltuielile vor fi suportate in mod egal de ambele parti din dosar.

3. Si, da, puteti solicita si dvs. "plata unor cheltuieli pentru faptul ca acestia au locuit acolo fara stirea dvs." ... Dar... (dupa cum vedeti si aici exista un "dar" :) ) este foarte important sa formulati aceasta cerere in termen... de fapt aceasta cerere reprezinta fie un alt capat de cerere altaturat cererii principale (si care trebuia formulat o data cu cererea principala) fie poate reprezenta o cerere reconventionala a dvs. la cererea reconventionala a paratilor (ce va trebui formulata in termenul prevazut de codul de procedura civila pentru formularea cererii reconventionale).

Asa cum va spuneam este destul de complicat... va sfatuiesc totusi, chiar daca ma repet, sa angajati un avocat pentru acest proces.
Va multumesc . Nu a locuit fara stirea mea . A locuit ocupind cu forta fara sa ma mai primeasca acolo ...Cred ca pot cere despagubiri , nu ? A stat acolo citiva ani buni si a facut ce i-a trecut prin cap fara a cere voie si acum invoca fel de fel de chitante ...E normal ?
Acum dupa ce am depus actiune si au venit citatiile fara a incepe intr-un fel judecata , pot aduga inscrisuri noi ?
Se pot cere despagubiri pentru lipsa de folosinta a imobilului, dar numai pentru ultimii 3 ani si proportional cu cota dmv a dreptului de proprietate.
Asa cum a subliniat si colega mea, acest petit trebuie formulat in termen. Pe de alta parte, o puteti face si acum, iar daca partea advsersa nu se opune la completarea cererii, se poate judeca.
Daca se respinge, se poate face proces separat.

Speta in sine nu este de o complexitate extraordinara, dar ! trebuie respectate niste termene procedurale, trebuie facute cum trebuie niste acte. Fara avocat va fi greu.
buna ziua si eu sunt in proces cu iesire din indiviziune dar cu terenul si sunt in proces de 7 ani am avut doua sentinte la care am facut recurs sa pus dosarul la rejudecare si din vina expertului ca abagat eroare de carte funciara si dupa 5 ani tot el a revenit si a gasit terenul la inca o vecina care are un pus de teren tot di accea carte funciara si sa dat sentinta si judecatoarea i la dat vecin dar terenul nu face obiectul de uzucapat ,am facut recurs si deja pe 15 10 12 merg la proces dar am primit citatia si acolo scrie ca sa inpart suma de 1200 lei cu ceilalti pentru taxa judiara de timbru ptr recus si taxa de timbru de 5 lei pana acuma nu am mai platit asa ceva in afara de taxa de timbru terenul este gol si nu fc obiectul unei evaluari in bani ptr ca eu cer ca sa se mute granita si sa fc cele 3 cote di cartea funciara ,deci nu vreau sa fiu despagubit cu bani atata timp cat terenul exista si nu este ocupat.ve rog dc puteti sa mi raspundeti de ce trebuie sa platesc taxa asta asa mare.Va multumesc anticiat.

Alte discuții în legătură

Partaj dienusa dienusa in cadrul unui proces ce dureaza de 5 ani,un parat vrea sa faca cerere reconventionala(acuma)prin care cere partajul pe un TP,acesta se face dupa noul sau ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru prietenulomului prietenulomului Va rog sa-mi spuneti pentru ca nu mai inteleg nimic . Piritii au reventicat intreaga cladire , au evaluat provizoru la 20.000 ron si au platit aproximativ 1311 ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune la o mostenire mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua ! Tatal meu a decedat acum 4 ani .Am dezbatut succesiunea ( mostenitori : mama , eu si o fata din prima casatorie a tatalui meu ) .Bunul partajabil ... (vezi toată discuția)