avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune la o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune la o mostenire

Buna ziua ! Tatal meu a decedat acum 4 ani .Am dezbatut succesiunea ( mostenitori : mama , eu si o fata din prima casatorie a tatalui meu ) .Bunul partajabil -un apartament cu 2 camere in Constanta .Sora mea vitrega aflata in strainatate a cerut sa vindem apartamentul : nu ne-am inteles ....Astazi am primit de la judecatorie o instiintare prin care aflam ca sora mea vrea sa iasa din indiviziune si ca a achitat o taxa de timbru pentru masa partajabila evaluata la 65000 lei .
Intrebare : ce inseamna iesirea din indiviziune si cum ne afecteaza pe mine si mama aceasta ?
-de ce apartamentul a fost evaluat la 65000 lei -pentru carea achitat taxa( un apartament in centrul Constantei nu este atat de ieftin !!!!???
Asteptam raspunsul urgent ...santem f speriate ...............multumim !!!:
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 17:36, 10 August 2015
Pentru a putea vinde imobilul trebuie sa fie unic proprietar daca nu va intelegeti.
A deschis procesul ca sa se poata vinde bunul la finalul procesului sau sa obtina o sulta.
Depinde ce vrea.
Iesirea din indiviziune inseamna ca, prin hotararea judecatoreasca se va stabili ce parte din apartament revine fiecaruia, si ca, fiecare va avea o cota-parte din apartament pe care o poate instraina, cel putin teoretic, practic insa, va fi imposibil deoarece nimeni nu cumpara o cota parte dintr-un apartament.Este posbil ca, intrucat apartamentul nu poate fi impartit comod in natura,una din mostenitoare sa ofere celorlalte mosenitoare o despagubire numita sulta si sa ramana in apartament,de aici si subevalaurea apartamentului.Daca stati in apartament aveti motiv de ingrijorare,formulati intampinare si aratati ca, apartamentul a fost subevaluat,solicitati expertiza ptr.evaluare apartament.
Se va intocmi o expertiza si daca valoarea din expertiza va fi mai mare, se va asuplimenta taxa de timbru.
multumesc pentru raspuns ! deci subevaluarea avantajeaza persoana care ia apartamentul ,,,,da noi stam in apartament ....ce avantaj ar avea sora vitrega sa subevalueze ?nu inteleg....astept raspuns ...multumesc...poate sa ne dea afara prin hotarare judecatoreasca si sa ne despagubeasca la valoarea aceasta mica ?
Daca mai sunteti in termen puteti formula cerere reconventionala, intampinare.Sunt prea putine date pt. un raspuns.

Alte discuții în legătură

Salutare.are cineva idee sau cunoaste din proprie experienta ... cochintu cochintu salutare.are cineva idee sau cunoaste din proprie experienta ma refer la persoanele care au legatura experti, avocati etc daca exista o diferenta de pret intre ... (vezi toată discuția)
Nelãmurire faþã de o succesiune. kanai kanai Bunicul meu a decedat acum ceva vreme, neexistand un testament, singurii moştenitori sunt mama şi mama ei vitregă, (soţia bunicului la data decesului). Ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire, sulta alexa99 alexa99 Am mostenit in urma decesului unuia dintre parinti o parte dintr-un apartament. Cum pot intra in posesia banilor care reprezinta valoarea acestei parti, avand ... (vezi toată discuția)