avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, sulta

Am mostenit in urma decesului unuia dintre parinti o parte dintr-un apartament. Cum pot intra in posesia banilor care reprezinta valoarea acestei parti, avand in vedere ca nu ma pot intelege cu sora si cu tatal meu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:51, 27 August 2013
Prin partaj sau iesire din indiviziune. Fie pe cale amiabila la notar se face partaj dvs cedand cota dvs mostenita contra unei sulte, adica bani, fie daca nu va intelegeti mergeti in instanta pentru iesirea din indiviziune.
cum pot afla care ar fi suma corecta pe care sa o cer?
Printr o expertiza daca apelati instanta sau daca apelati la notar pe cale amiabila o puteti stabili de comun acord cu copartasii luand in considerare evaluarea din grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor.
Multumesc foarte mult!
ADoar prin buna intelegere puteti rezolva la notar.
La instanta se va efectua o expertiza de specialitate si se va stabili valoare imobilului.
Procesul va dura probabil 2 ani sau mai mult daca nu veti sti cum sa va judecati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune. acte necesare ainoua ainoua buna ziua!as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru iesirea din indiviziune pentru un teren extravilan (vezi toată discuția)
Indiviziune: cum pot determina un moștenitor să accepte suma pe care i-o ofer pentru cota sa? Exeqas Exeqas Este vorba de un apartament din care detin 6 optimi (6 din 8 - 5 cumparate, 1 mostenita) si cate o optime le revine surorii si fratelui meu. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar sau vanzare-cumparare monica-monica monica-monica Buna ziua, Situatie: [b]1.[/b] 4 mostenitori, succesiune facuta pt imobil confort 2(sot supravietuitor si 3 copii), 3 doresc sa vanda partea lor, cel de-al ... (vezi toată discuția)