avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune. Acte necesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune. Acte necesare

buna ziua!as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru iesirea din indiviziune pentru un teren extravilan
Cel mai recent răspuns: ainoua , utilizator 19:21, 3 Aprilie 2013
Cum a luat nastere starea de indiviziune? Platiti taxa timbru 3% din valoarea terenului.
Daca doriti sa iesiti din indiviziune pe cale amiabila adica sa faceti partaj voluntar la notar, asta inseamna ca toti copartasii se inteleg, se poate face acest lucru fie dezmembrand terenul in loturi daca , acesta permite, fiecare co arata luand un lot, sau unul din copartasi sa ramana cu terenul dand sulta celorlalti. taxele notariale se calculeaza in functie de valoarea terenului conform grilei de expertiza imobiliara pt uzul notarilor.
Daca copartasii nu se inteleg se merge in instanta caci nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.
buna seara as dori sa aflu cum se face iesirea din indiviziune prin judecata si ce acte imi trebuiesc pentru asta in instanta.avem un teren extravila de 3 ha care trebuie impartit la 5 frati si nu sunt de buna credinta doi dintre ei luand abuziv tot terenul motiv ptr care doresc sa ies din indiviziune cum sa procedez? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota indiviza ContSters172999 ContSters172999 Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg urmatoarea chestiune: - trei frati mostenesc in cote egale 9 ha de teren extravilan; inseamna ca fiecare are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune verax4me verax4me Buna ziua, va rog a ma sfatui asupra aspectelor legate de iesire din indiviziune: Sunt 2 parcele extravilan / teren agricol cu suprafete de 3 ha si 5 ha. ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica-monica monica-monica Buna ziua, va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: mostenire imobil, succesiune facuta, trei copii si sotul supravietuitor.Unul dintre copii doreste sa ... (vezi toată discuția)